Στην κορυφή του κόσμου η Πολωνία

Μετά από 40 χρόνια η Πολωνία επέστρεψε στην κορυφή του παγκόσμιου Βόλεϊ καθώς στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Σπόντεκ Αρένα του Κατοβίτσε κέρδισε με 3-1 την Βραζιλία.

Οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι μετρούσαν τρεις σερί κατακτήσεις τίτλων και ήθελαν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα έφτανε στις τέσσερις σερί, πήραν εύκολα το πρώτο σετ, ωστόσο κομβικό αποδείχθηκε το δεύτερο.
Εκεί η Πολωνία προηγήθηκε 17-12 με τους Βραζιλιάνους να ισοφαρίζουν 17-17 και τον Στεφάν Αντιγκά να περνά στο ματς τον Ζαγκούμνι με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να επαναφέρει την ηρεμία και την Πολωνία να ισοφαρίζει σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση και στο 23-23 του γ’ σετ ο Μίκα αρχικά και ο Λουκαρέλι με άουτ επίθεση έδωσαν το προβάδισμα στους οικοδεσπότες.

Ο Λουκαρέλι εν τέλει αποδείχθηκε μοιραίος για την Βραζιλία, η οποία προηγήθηκε με 20-17, αλλά η Πολωνία ισοφάρισε 21-21. Κι εκεί ο νεαρός ακραίος έκανε μία υπέρβαση και δέχθηκε δύο μπλοκ για να γίνει το σκορ 24-21. Ο ίδιος πήρε τον επόμενο πόντο (24-22), όμως ο Βλάζλι τελείωσε την επίθεση και το πάρτι σε όλη την Πολωνία είχε αρχίσει!!!
*Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4, η Γερμανία κέρδισε με 3-0 τη Γαλλία κατακτώντας το πρώτο της μετάλλιο από την στιγμή της επανένωσης.

Πολωνία – Βραζιλία 3-1 (18-25, 25-22, 25-23, 25-22)

MVP ο Μάριους Βλάζλι
Ο Μάριους Βλάζλι, ο άνθρωπος που πήρε τον τελευταίο πόντο του τελικού, αναδείχθηκε κι ο Πολυτιμότερος Αθλητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ συμπεριελήφθη και στην κορυφαία επτάδα της διοργάνωσης που αποτελείται από τους εξής αθλητές:
Ακραίοι: Λουκαρέλι (Βραζιλία), Μουρίλο (Βραζιλία)
Κεντρικοί: Μάρκους Μπέμε (Γερμανία), Μάρκο Κλος (Πολωνία)
Λίμπερο: Ζένια Γκρεμπένικοφ (Γαλλία)
Πασαδόρος: Λούκας Κάμπα (Γερμανία)
Διαγώνιος: Βλάζλι (Πολωνία)

Σχετικά άρθρα