Πώς θα χάσω το λίπος από την κοιλιά μου;  thumbnail

Στέφανος, 45 ετών

Είμαι 45 ετών, 95 κιλά και ύψος 1,90. Έσω συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς που θέλω να διώξω. Έχω διαβάσει οτι μπορείς να ακολουθήσεις διατροφή με βάση την ομάδα αίματος (έχω 0 αρνητικό). Σύμφωνα με το άρθρο κάθε ομάδα αίματος καταναλώνει “συμβατές” τροφές μ

Πώς θα χάσω το λίπος από την κοιλιά μου;

Είμαι 45 ετών, 95 κιλά και ύψος 1,90. Έσω συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς που θέλω να διώξω. Έχω διαβάσει οτι μπορείς να ακολουθήσεις διατροφή με βάση την ομάδα αίματος (έχω 0 αρνητικό). Σύμφωνα με το άρθρο κάθε ομάδα αίματος καταναλώνει “συμβατές” τροφές με αποτέλεσμα να μπορείς να διατηρήσεις το βάρος σου στο επιθυμητό ή τέλος πάντων στο “φυσιολογικό” επιπέδο. Πρόκειται για μύθο ή αλήθεια; Αν υπάρχει τέτοια δίαιτα/διατροφή μπορείτε να μου προτείνετε κάποια; Ευχαριστώ 


Στέφανος. 


Στο ερώτημά σας απαντά  ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.


Αναστάσιος Παπαλαζάρου


Η διατροφη συμφωνα με την ομαδα αιματος και το αδυνατισμα αποτελεί έναν   μεγαλο μυθο. Δεν ευπάρχει καμμια επιστημονικη ενεδειξη  που να συσχετιζει την ομαδα αιματος και τροφες για αδυνατισμα. Για να χασετε βαρος θα πρέπει αυτό που τρωτε να είναι λιγοτερο από αυτό που ξοδευεται και αργα ή γρηγορα η απώλεια βάρους θα έρθει.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X