ΠΑΟΚ με νοοτροπία νικητή

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ακόμη και όσοι ήταν δύσπιστοι και γκρίνιαζαν ακόμη και μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έφερε ο ΠΑΟΚ στα προηγούμενα παιχνίδια, μετά την επικράτηση επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, λογικά, πείστηκαν. Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει νοοτροπία νικητή. Είναι μια ομάδα, «φτιαγμένη» από «μέταλλο». Είναι μια ομάδα έτοιμη για όλα. Ακόμη κι όταν ορισμένοι από τους παίκτες του δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο Δικέφαλος βρίσκει τον «τρόπο» και παίρνει αυτό που θέλει. Είναι ΠΑΟΚ με αρχή και τέλος. Είναι ένας ΠΑΟΚ που εμπιστεύεται τα παιδιά του, είναι μια ομάδα που δεν επηρεάζεται από αρνητικά γεγονότα. Είναι ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα σχόλια μας. Δίκαιη η νίκη και επί του Παναιτωλικού, δίκαια ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.
 
Ο ΠΑΟΚ, δεν έδωσε δικαιώματα στον Παναιτωλικό. Ακόμη και τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους παίκτες του, καλύφθηκαν από την ομαδική λειτουργία και τη συνέπεια που έδειχναν οι παίκτες, σε όσα τους ζητούσε ο Άγγελος Αναστασιάδης . Η νίκη του ΠΑΟΚ, ήταν επαγγελματική. Επιτεύχθηκε σε μία δύσκολη έδρα, επί ενός αντιπάλου που είναι επικίνδυνος. Ακόμη και αυτό το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν σε τρεις ή τέσσερις τουλάχιστον ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Δικέφαλου, ευστοχούσαν στην τελική προσπάθεια. 
 
Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς, όμως αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει κανέναν. Όπως δήλωσε και ο Άγγελος Αναστασιάδης, οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες και στην ομάδα δεν πρέπει να επικρατήσει εφησυχασμός. Αυτό που επίσης γίνεται αντιληπτό, είναι πως η πίεση που ασκούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στους αντιπάλους τους, είναι πραγματικά ασφυκτική. Και αυτό δεν συνέβη μόνο χθες. Σε κάθε παιχνίδι που βλέπουμε τον ΠΑΟΚ, παρατηρούμε αυτά τα στοιχεία. 
 
Αυτό το νέο «διπλό» ήρθε γιατί η ομάδα παρά την κούραση ορισμένων παικτών της, έδειξε χαρακτήρα και είχε τσαγανό. Και αυτή η ομάδα, όπως έχουμε γράψει από την πρώτη επίσημη αγωνιστική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα με την Καλλονή ή την ήττα από την Ζίμπρου) φέρει τη σφραγίδα του προπονητή της, του Αγγελου Αναστασιάδη. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σκληρός και σε κάθε παιχνίδι θα διεκδικεί την νίκη. Με κάθε τρόπο, αγωνιστικό εννοείται, θα επιδιώκει να φθάσει στην τελική επικράτηση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ακόμη ήμαστε στην αρχή. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει βάσεις για να προχωρήσει. 

Σχετικά άρθρα