Απίθανη και υγιεινή σαλάτα με σταφύλι και μαστέλο Χίου

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>5 – 6 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτες πρασινάδες της αρεσκείας μας (λόλες, σαλάτες, αντίδια, άισμπεργκ, μαρούλια κ.λπ.)</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 – 2 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλές φέτες ή τριμμένα</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού ρώγες από λευκό σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)</li>
<li>300 γρ. χαλούμι ή μαστέλο Χίου ή ταλαγάνι (ή άλλο σαγανοτύρι), σε μέτριους κύβους</li>
<li>ελάχιστο λάδι για το τυρί</li>
<li><strong>Για τη σάλτσα</strong></li>
<li>90 ml ελαιόλαδο</li>
<li>20 ml ξίδι από λευκό κρασί</li>
<li>1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)</li>
<li>1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4 – 6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 5΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους κύβους του τυριού. Τους σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα από όλες τις πλευρές.</p>
<p>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά μας με το ραπανάκι και το σταφύλι. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, σκορπίζουμε το ψημένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως προτού μαραθεί η σαλάτα. Συνοδεύουμε με ψωμί (μπορούμε να το φρυγανίσουμε ελαφρώς) ή αραβικές πίτες (ψημένες για λίγα λεπτά στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές).</p>
</div>

Σχετικά άρθρα