Μεγαλώνει το «Άνφιλντ»

Την επέκταση του «Άνφιλντ» κατά 9.000 θέσεις ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ, εγκρίνοντας ομόφωνα το σχετικό πλάνο των «κόκκινων», που αγγίζει τα 260 εκ. λίρες! 

Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ σημαντική είδηση για την αγγλική ομάδα, με δεδομένο πως πολλοί φίλοι της δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια της. Η απόφαση πάρθηκε στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης την Τρίτη.

Με βάση το πλάνο της Λίβερπουλ, μετά την ολοκλήρωση των έργων η χωρητικότητα του «Άνφιλντ» θα φτάσει τις 54.000 θέσεις, ενώ σήμερα είναι 45.522.  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015 και θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2016 και ο προϋπολογισμός του έργο αγγίζει τα 260 εκ. λίρες. Αυτό έκανε γνωστό και δήμαρχος της πόλης, Τζο Άντερσον, ο οποίος τόνισε: «Είναι μια απόφαση ορόσημο για την περιοχή του Άνφιλντ, όπου μπορεί να φέρει νέες θέσεις εργασίας και άλλες επενδύσεις. Η γενική ανάπλαση θα φτάσει τα 260 εκατ. λίρες. Ένα βασικό μέρος του ποσού θα καλυφθεί από την Λίβερπουλ . Ο σύλλογος είναι ένας σημαντικός εργοδότης στην περιοχή και το γήπεδο της είναι ένα σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες».

Να αναφέρουμε πως στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξαν κάποιες ενστάσεις, που αφορούν την κυκλοφορία και τις θέσεις στάθμευσης, αλλά φαίνεται πως ξεπεράστηκαν. Στον αγγλικό σύλλογο περιμένουν πλέον να γίνουν οι τελικές διαβουλεύσεις, κάτι που θα γίνει μετά από 1,5 μήνα, διάστημα στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής κατά της συγκεκριμένης απόφασης του δήμου!

Σχετικά άρθρα