Τώρα προνοεί για να μην τρέχει ο ΕΣΑΚΕ

Ο ΕΣΑΚΕ ,διοργανωτής του πρωταθλήματος της Basket League, ως συνεταιρισμός των ΚΑΕ, ζήτησε από την διοργανώτρια της Α2 και εποπτεύουσα αρχή του μπάσκετ ΕΟΚ, να πληροφορηθεί ποια ομάδα έχει προτεραιότητα να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία ΕΦΟΣΟΝ δεν έχουν αποτέλεσμα οι ύστατες προσπάθειες του Πανιώνιου με την ΕΕΑ να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1. Κι αυτό παρά την επιστολή της ΕΟΚ προς την ΕΕΑ με την οποία ζήτησε επίμονα να μην δοθεί άλλη παράταση σε κανέναν.

Ο ΕΣΑΚΕ ,όπως έχει υποχρέωση, ζήτησε από την ΕΟΚ (ως έχουσα την ευθύνη) τη σχετική ενημέρωση, προκειμένου να προχωρήσει στις διαδικασίες για την έναρξη του πρωταθλήματος. Εν ολίγοις η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της Basket League δεν αποφασίζει ποιος θα συμμετάσχει ή ποιος θα ανέβει. Αλλωστε, είναι εκπεφρασμένη (έστω και αργά) η ομόφωνη απόφαση να αποσταλεί επιστολή προκειμένου ο Πανιώνιος να πάρει παράταση, σε αντίθεση με την ΕΟΚ που έβαλε χρονικό όριο, το οποίο έχει έτσι κι αλλιώς καταστρατηγηθεί, αφού ο νόμος ορίζει σαφώς ότι οι άδειες δίνονται 45 ημέρες πριν το πρώτο τζάμπωλ. Εν ολίγοις δεν θα είχαμε πρωτάθλημα.

Εφόσον λοιπόν ο ΕΣΑΚΕ ενημερωθεί ότι η μη συμμετοχή του Πανιώνιου είναι οριστική οφείλει να καλέσει την επόμενη ομάδα που θα του υποδείξει η ΕΟΚ (ως έχουσα την ευθύνη) να καταθέσει τα χαρτιά της. Αυτή η ομάδα είναι η Καβάλα. Έχει τα χαρτιά; Έχει απαγορευτικό μεταγραφών; Ερωτήματα που θα απαντηθούν τις επόμενες ημέρες. Λογικά εάν ούτε η Καβάλα μπορεί, θα πάμε στον τέταρτο της Α2 και μετά σε διαδικασία Wild Card, με κριτήρια αυστηρά, αλλά όχι με οικονομικό αντίτιμο. Δε μιλάμε δηλαδή για μια περίπτωση Wild Card τύπου FIBA.

Αν και τα χρονικά όρια έχουν στενέψει απελπιστικά, έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια να δούμε. Το θρίλερ για την ΟΜΑΔΑ Α συνεχίζεται…

 

Σχετικά άρθρα