Νίκησε τον Βόλο, κέρδισε τον Μπαϊράμι

Πολύ πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Βόλο επί του Ολυμπιακού και ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου του Κυπελλούχου Ελλάδας.

Οι Πράσινοι αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τον πρώτο αγώνα τους για το Κύπελλο και γι’ αυτό δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό Βόλου να αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους. Στην πραγματικότητα το σκορ θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο για τον Παναθηναϊκό αλλά για πολλοστή φορά φέτος το Τριφύλλι έδειξε απροσεξία στην τελική προσπάθεια. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 17′ ο Ατζαγκούν .

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν η εμφάνιση του Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με το Τριφύλλι και έδειξε ότι όσο προχωράει ο καιρός, πατάει καλύτερα στο γήπεδο και ανεβάζει στροφές. Οι περισσότερες καλές ενέργειες του Τριφυλλιού ξεκινούσαν από τα πόδια του Σουηδού. Ορεξάτος ήταν και ο Ουασίμ Μπούι στο 30λεπτο που αγωνίστηκε ενώ θετικά στοιχεία έδειξε ο Λουκ Στιλ στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό.

Α’ ημίχρονο: Συγκεντρωμένος μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι. Οι Πράσινοι έκαναν το καλύτερο φετινό τους πρώτο 20λεπτο με καλή ανάπτυξη κυρίως από τη δεξιά πλευρά ιδίως χάρη στον ορεξάτο Μπαϊράμι που πήρε βοήθειες από Μπούρμπο, Ατζαγκούν. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Ολυμπιακό Βόλου στα καρέ του αναζητώντας το γκολ. Ό,τι δεν πέτυχαν ο Πράνιτς στο 8’ και ο Πέτριτς στο 11’, το πέτυχε ο Ατζαγκούν στο 17’ Ο Πράνιτς έκανε βαθιά μπαλιά πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Γιαλλούσης έκοψε με κεφαλιά και ο Ατζαγκούν με δύσκολο εναέριο πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κολλίτση που είχε λάθος τοποθέτηση. Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός άρχισε να κατεβάζει στροφές, έχοντας κατοχή μπάλας. Μοναδική στιγμή σοβαρής απειλής προήλθε από λάθος υπολογισμό του Στιλ σε κόρνερ στο 41’ όταν πρόλαβε ο Πέτριτς να διώξει προ του Μακρυδημήτρη. Οι Βολιώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν και ο Παναθηναϊκός λίγο έλλειψε να πετύχει το 0-2 στην εκπνοή του 45λεπτου με ωραία συνδυασμό Πέτριτς, Κλωναρίδη και σουτ του τελευταίου που απέκρουσε ο Κολλίτσης.

Β’ ημίχρονο: Καμία ιδιαίτερη αλλαγή στην εικόνα του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Κατοχή μπάλας για τον Παναθηναϊκό και «πάγωμα» ρυθμού. Από το 65’ και μετά ο Ολυμπιακός Βόλου ρίσκαρε, ανέβηκε πιο ψηλά και άφησε κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Με λίγη προσοχή στην τελική προσπάθεια, ο Παναθηναϊκός θα είχε «κλειδώσει» από νωρίς τη νίκη. Όμως στο 66’ ο Μπούι σημάδεψε το δοκάρι απέναντι στον Κολλίτση ενώ στο 83’ ο Καρέλης μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ. Σε όλα αυτά μοναδική αντίδραση του Ολυμπιακού Βόλου ένα σουτ του Πινάρες στο 80’ που κράτησε ζεστό τον Στιλ.

Ματς με πολλά μαρκαρίσματα και ένταση που δυσκόλεψε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο. Έπρεπε να είχε δώσει ένα πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερες κάρτες.

Ολυμπιακός Βόλου: Κολλίτσης, Γιαλλούσης, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης, Σέρης, Ρόκας (63’ Νικολιάς), Πινάρες, Θέος (46’ Κορνελάτος), Μέσα, Μπιτάνγκ, Κούτσι (77’ Διαμαντόπουλος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός, Πράνιτς (63’ Μπούι), Μπαϊράμι (76’ Καρέλης), Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Πέτριτς (65’ Δώνης).

Σχετικά άρθρα