«1.000 δικοί μας, 10.000 δικοί τους»!

Στην καθιερωμένη συνέντευξή του στη NOVA πριν από τους αγώνες της Superleague, ο Μίτσελ αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό με τα παιχνίδια κόντρα σε Ατρόμητο, Μάλμε και ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε και για την ώθηση που δίνει στην ομάδα ο κόσμος της ο οποίος θα την ακολουθήσει και στο παιχνίδι της Σουηδίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνέντευξη του Μίτσελ στη NOVA:

Κύριε Μίτσελ, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει τρεις αγώνες με υψηλό βαθμό δυσκολίας σε διάστημα οκτώ ημερών. Είναι έτοιμη η ομάδα σας για να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις;

«Το πρόγραμμά μας δεν είναι ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα, γιατί έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Όμως, αυτό το υπολογίζαμε από την αρχή. Γνωρίζαμε πολύ καλά πως θα συμβεί. Και έτσι είμαστε προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούμε σε αυτό το πρόγραμμα μέχρι το τέλος. Έχουμε μπροστά μας απαιτητικά παιχνίδια. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου. Και γνωρίζουμε πως θα έχουμε δυσκολίες σε αυτά τα παιχνίδια. Όμως, εμείς από την αρχή της χρονιάς έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε σε όλα τα παιχνίδια για τη φανέλα που φοράμε».

Ωστόσο, τώρα που θέλατε να έχετε στη διάθεσή σας το σύνολο των παικτών λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών σας, ο Σιόβας αντιμετωπίζει νέο τραυματισμό. Πόσο σας προβληματίζει η απουσία του και πότε αναμένεται να τον έχετε ξανά στη διάθεσή σας;

«Ελπίζουμε να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα. Όμως, είναι ένας τραυματισμός που μας απασχολεί πολύ γιατί έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι. Από τότε δεν έχει καταφέρει να επανέλθει 100%. Και τώρα εκτός από το σωματικό πρόβλημα, έχουμε και το ψυχολογικό. Γιατί είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να απουσιάζει τόσο καιρό λόγω τραυματισμού από τα παιχνίδια. Είναι λοιπόν κάτι που μας απασχολεί πολύ».

Ο επόμενος αντίπαλός σας, ο Ατρόμητος άλλαξε προπονητή. Μία τέτοια αλλαγή μπορεί να τον ωφελήσει άμεσα;

«Ο Ατρόμητος είχε συνηθίσει για πολύ καιρό τον προηγούμενο προπονητή, ο οποίος κατά τη γνώμη μου ήταν ένας τέλειος προπονητής. Από έξω δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς γιατί αντικαταστάθηκε. Ο Ατρόμητος ήταν μία πάρα πολύ σταθερή ομάδα με εκείνον. Τώρα έχει ένα νέο προπονητή, τον οποίο γνωρίζουμε καλά, γιατί ήταν στον ΟΦΗ. Πιστεύουμε πως το επίπεδο δε θα αλλάξει στον Ατρόμητο. Θα παραμείνει το ίδιο ισχυρός, το ίδιο σταθερός. Και πιστεύουμε πως θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Συνήθως ο Ολυμπιακός σημειώνει στο ημερολόγιό του τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Όμως, εγώ σημειώνω πάντα και την ημερομηνία που παίζουμε με τον Ατρόμητο, γιατί είναι παιχνίδια τα οποία μου αρέσουν πολύ. Είναι παιχνίδια με πολύ ανταγωνισμό. Είναι πολύ δυνατά παιχνίδια και μου αρέσουν».

Και πάντα τέτοιες ημέρες σας υποβάλλω το σχετικό ερώτημα: πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κρατήσετε τους παίκτες σας συγκεντρωμένους στην αναμέτρηση του Περιστερίου και να μην έχουν κατά νου το ταξίδι στη Σουηδία και τον αγώνα με την Μάλμε, που είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για την ομάδας σας;

«Όλοι οι παίκτες μας γνωρίζουν τη φιλοσοφία της ομάδας μας. Ακόμα και αυτοί που ήρθαν φέτος, αλλά πολύ περισσότεροι όσοι είναι από πέρσι. Γνωρίζουν πως το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που έρχεται πρώτο. Και πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος είναι ο Ατρόμητος. Το είπα και πριν από το παιχνίδι με την Ατλέτικο και θα το επαναλάβω τώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Μάλμε. Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσεις ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ είναι να παίξεις πολύ καλά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος που προηγείται και να το κερδίσεις. Είναι κάτι το οποίο το κάναμε πολύ καλά με τον ΟΦΗ πριν από την Ατλέτικο. Και είναι κάτι που θέλουμε να το κάνουμε με τον Ατρόμητο».

Θα μου επιτρέψετε να προχωρήσουμε ένα παιχνίδι μακριά. Θα έχετε τους οπαδούς σας και στο Μάλμε, καθώς τα 1.000 εισιτήρια που πήρε ο Ολυμπιακός για το ματς της Σουηδίας, εξαντλήθηκαν. Θα ήθελα το σχόλιο σας.

«Θα είναι πάρα πολύ ωραία, διότι παρόλο που θα παίζουμε στη Σουηδία, θα έχουμε τον κόσμο μας για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει ένα πολύ θερμό κλίμα. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως 1.000 δικοί μας είναι σαν 10.000 δικοί τους. Το έχουμε δει πολλές φορές. Το είδαμε πέρσι και στο Παρίσι με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και στο Μάντσεστερ. Οι δικοί μας φίλαθλοι είναι πάρα πολύ θερμοί και υπερασπίζονται πάρα πολύ τη φανέλα μας».

Έχοντας ολοκληρωθεί οι πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Super League, τι εικόνα έχετε σχηματίσει για το νέο πρωτάθλημα και αν θέλατε να κάνετε μία σύγκριση σε σχέση με το περσινό;

«Είναι καλύτερο το πρωτάθλημα σε σχέση με πέρσι. Το είδαμε από τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο, τον Αστέρα που τα πηγαίνουν καλά. Γενικότερα βλέπω πως στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπαίνουν εύκολα γκολ. Εδώ το γκολ το βλέπω πολύ πιο δύσκολα από ότι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Και αυτό δείχνει πως όλες αυτές οι ομάδες έχουν φτιάξει ενωμένα σύνολα που δουλεύουν καλά και διαρκώς βελτιώνονται».

Είναι ο ΠΑΟΚ ο βασικός σας αντίπαλος προς τον τίτλο;

«Η διαφορά στη βαθμολογία δεν είναι μεγάλη. Έχουμε 10 βαθμούς, όπως και ο ΠΑΟΚ. Όμως, υπάρχουν άλλες ομάδες που ακολουθούν οι οποίες έχουν 7 βαθμούς. Τρεις βαθμοί δεν είναι καθόλου μεγάλη διαφορά. Τα πράγματα είναι ακόμη πολύ ρευστά. Πιστεύω πως όλα θα κριθούν στο επόμενο δίμηνο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δούμε τι θα συμβεί το επόμενο δίμηνο. Πολλές ομάδες είναι μέσα στο παιχνίδι, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας. Όλες οι ομάδες που τα πηγαίνουν καλά τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις».

Και κάτι τελευταίο; Μιλώντας στην «As» ο γιος σας ο Αντριάν αποκάλυψε το όνειρό του. Θέλει να σας δει στον πάγκο της Ρεάλ. Φαντάζομαι θα μιλήσατε μαζί του. Τι του είπατε;

«Όχι, είναι μεγάλος, είναι γλύκας και παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Κάνει τις δικές του δηλώσεις. Δεν είναι κάτι που έχουμε συζητήσει. Παρόλο που έχει γίνει πατέρας, δεν μου ζητάει την άδεια. Είναι ένα δικό του όνειρο. Είναι κάτι που εκείνος είπε, εκείνος ονειρεύεται. Είναι μία χαρά. Μπορεί ο καθένας να ονειρεύεται ότι θέλει. Καταρχήν, ο καθένας ονειρεύεται για τον πατέρα του να είναι καλά. Όμως, είναι ευτυχισμένος που ο πατέρας του είναι εδώ. Και χαίρεται πολύ που βλέπει τον πατέρα του εδώ».

Σχετικά άρθρα