Διαιτητές στη «στενή» για τις κάρτες (videos)

Επαιρναν υψηλές αμοιβές για προσυμφωνημένο αριθμό κίτρινων και κόκκινων καρτών που έδειχναν στους αγώνες που «σφύριζαν».
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι διαιτητές έχουν συλληφθεί για καθορισμό του αριθμού των κίτρινων και κόκκινων καρτών σε ποδοσφαιρικούς σε αγώνες. Η έρευνα οδήγφησε στο συμπέρασμα ότι οι διαιτητές έχουν διαπράξει το αδίκημα της δωροδοκίας, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης 4-6 ετών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: «αξιωματικοί της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της διαφθοράς του Υπουργείου Εσωτερικών έχπουν υπό κράτηση διαιτητές και για δωροδοκία. Οι κρατούμενοι είναι:. Διαιτητές της εθνικής κατηγορίας Otar Kh. (1977) Irakli U. (1979) Mamuka U. (1972) Teimuraz Kh. (1975), Aleksandre G. (1975), Zviad A. (1984), Onise M. (1974) and Tornike G. (1986).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι κρατούμενοι είχαν προσυμφωνήσει για τον αριθμό των κίτρινων και κόκκινων καρτών που θα δείξουν με αντάλλαγμα, 2.500 έως 5.000 δολλάρια ανά αγώνα.

Το Υπουργείο εσωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα και βίντεο που δείχνει χαρτονομίσαματα των 100 δολλαρίων σε ένα τραπέζι αλλά και διαιτητές με τα πρόσωπα καλυμμένα και έναν από αυτούς να φορά σακάκι της OYEFA και να οδηγούνται στο κτίριο της αστυνομίας.
Από τα βίντεο αποδείχθηκε ότι οι ερευνητές είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο κύκλωμα. Μάλιστα ένα δείχνει έναν άνθρωπο με μια κρυφή κάμερα στο σώμα του, ο οποίος διαπραγματεύεται με έναν από τους διαιτητές.
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γεωργίας εξέδωσε μια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από το δικό της αίτημα και αφού πήρε πληροφορίες από την UEFA για τα ύποπτα παιχνίδια στο γεωργιανό εθνικό πρωτάθλημα.

Σχετικά άρθρα