Έσωσε την «παρτίδα» με Λυκογιάννη

Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι Εργοτέλης και Παναιτωλικός και μοιραία παίρνουν από ένα βαθμό με το τελικό 1-1. Ο Εργοτέλης είχε 15 τελικές προσπάθειες την ώρα που φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 7. Ωστόσο οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη αν ο Καπέλ ήταν πιο ψύχραιμος στο τετ α τετ στο 45′.

Α’ ημίχρονο: Μπορεί ο Εργοτέλης να είχε την κατοχή αλλά δεν είχε την ουσία στο πρώτο μέρος. Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά για τις δύο ομάδες με τον Εργοτέλη μεν να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην πατάει στην περιοχή του Παναιτωλικού. Στο 23′ ο Φωτάκης κάνει το μακρινό σουτ το οποίο δεν ανησυχεί τον Τσέρνι αφού η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο ο Λυκογίαννης από αριστερά βγάζει τη σέντρα αλλά η προβολή του Νόσκοβιτς καταλήγει στην εξωτερική μεριά των διχτύων. Και αφού ο Νόσκοβιτς δεν τα κατάφερε ο Μορένο τιμώρησε τους Κρητικούς. Στο 25′ ο Μάρτινες κάνει μία εκπληκτική ενέργεια και ξεμαρκάρεται, μπαίνει μέσα στην περιοχή από δεξιά, βγάζει την συρτή παράλληλα και ο Μορένο με υπέροχο τακουνάκι ανοίγει το σκορ. Στο 29′ ο Κοζορώνης εκτελεί ένα φάουλ με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν μετά από λάθος του Τσέρνι ο Μορένο προ κενής εστίας αλλά από αρκετά πλάγια θέση στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία. Στο 35′ ο Εργοτέλης χάνει την καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Βλαχοδήμος θα βγάλει πολύ καλή πάσα στον Τζανακάκη, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή, κάνει το πλασέ, που ήταν αδύναμο και ο Ράφαελ μπλοκάρει. Στο 45′ ο Παναιτωλιός θα μπορούσε να κάνει το 2-0 σε ένα γκολ που δεν χάνεται! Ο Κάπελ φεύγει στην κόντρα από την σέντρα και εντελώς μόνος του βγαίνει τετ α τετ με τον Τσέρνι, ωστόσο αντί να επιλέξει να περάσει τον σχεδόν πεσμένο πορτιέρο του Εργοτέλη, προτιμάει να κάνει σουτ, το οποίο καταλήξει πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Β’ ημίχρονο: Ο Εργοτέλης μπήκε σαφώς καλύτερος στο δεύτερο μέρος και ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση του να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Παναιτωλικός από την άλλη, ήταν φανερό πως δεν θα έψαχνε το δεύτερο τέρμα και θα προσπαθούσε να διαφυλάξει το μέχρι εκείνη τη στιγμή σκορ. Ο Εργοτέλης στο 54′ δείχνει τα δόντια του, με τον Χαλκιάδακη να βρίσκεται τετ α τετ με τον Ράφαελ, το σουτ του πρώτου όμως διώχνει σε κόρνερ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 60′ Ράφαελ ξανασώζει την ομάδα του όταν με δύσκολη επέμβαση θα διώξει σε κόρνερ το σουτ του Τζανακάκης. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Λυκογιάννης πηδάει ψηλότερα από όλους, πιάνει τη δυνατή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Ράφαελ και φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 91′ ο Μορένο πήγε να κλέψει το παιχνίδι, όταν το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Που κρίθηκε: Στην πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κάπελ στο 45′ όπου αν έβαζε εκεί το γκολ, ο Εργοτέλης πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ισοφαρίσει.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Λυκογιάννης είναι ο παίκτης που έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Παναιτωλικό.

Η σφυρίχτρα: Καλός ήταν ο Ιωαννίδης δεν επηρέασε την κατάληξη του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης (82′ Κούρτης), Κοζορώνης (67′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπογκντάνοφ, Βλαχοδήμος (87′ Πίτσος), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς.

Παναιτωλικός: Ράφαελ Μπρακάλι, Κουτρομάνος, Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Γοδόι, Κόρμπος (59′ Παπουτσογιαννόπουλος), Φωτάκης (89′ Καλογέρης), Μαρτίνες, Κάπελ (73′ Μύγας), Μορένο.

Σχετικά άρθρα