Ζιάγκος: «Ο παράγοντας κόσμος»

Στην παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ που γέμισαν σήμερα το κλειστό της Γλυφάδας στον αγώνα κόντρα στο Ρέθυμνο, όπως είχαν κάνει και την περασμένη Τετάρτη (24/9) απέναντι στον Κολοσσό, στάθηκε ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Ο κόουτς της Ένωσης τόνισε ότι η παρουσία του κόσμου έπαιξε ρόλο στην νίκη της ομάδας του: «Θα ήθελα να σταθώ σε τρεις παραμέτρους σχετικά με το ματς και την όλη προσπάθεια. Το ένα είναι η ψυχοσύνθεση και η ποιότητα της προσωπικότητας αυτών των παιδιών. Το δεύτερο είναι ο παράγοντας… κόσμος. Περάσαμε μία διετία όπου η σχέση μας με τον κόσμο πέρασε μία κρίση. Στην Β’ Εθνική ο δρόμος ήταν μοναχικός. Ανεβαίνοντας στην Α2 κάποιοι άρχισαν να ζεσταίνονται. Τώρα είναι προφανές ότι η σχέση μας με τον κόσμο γυρίζει ξανά σε εποχές που πρωταγωνιστούσαμε. Τον ευχαριστούμε για την σημερινή του παρουσία. Ο κόσμος έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Η τρίτη παράμετρος σχετίζεται με την ομοιογένεια της ομάδας».

«Μην ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα 15-20 ημερών», συνέχισε ο Ζιάγκος και επισήμανε: «Ειδικά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό χρειάζονται πίστωση χρόνου για να αφομοιώσουν τις αρχές του παιχνιδιού μας και το σπουδαιότερο το ειδικό βάρος της φανέλας που φοράνε. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό των δύο νικών στο Κύπελλο. Σίγουρα μας δίνουν αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας αλλά χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμα». «Χρειάζεται ψυχραιμία και προσεκτική διαχείριση συναισθημάτων», τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Η καρδιά και ψυχή οδήγησαν την Ένωση στην νίκη επί του Ρεθύμνου σύμφωνα με τον 24χρόνο φόργουορντ Λεωνίδα Κασελάκη: «Το πρώτο πράγμα που μας είπε ο κόουτς όταν μαζευτήκαμε ήταν η υπέρβαση. Πρέπει να κάνει ο καθένας την δική του υπέρβαση, από εμάς τους παίκτες, από τον φροντιστή μέχρι τον οποιοδήποτε. Νομίζω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στην ομάδα. Το Ρέθυμνο είναι πιο έτοιμο από εμάς και εμείς έπρεπε να βρούμε τρόπο να ανταποκριθούμε. Και αυτό το κάναμε με καρδιά και ψυχή. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε. Έχουμε δύσκολη συνέχεια».

Σχετικά άρθρα