«Πανέτοιμοι στο Μάλμε»

Για την ήττα από τον Ατρόμητο και το επόμενο παιχνίδι με την Μάλμε μίλησαν ο Αρτούρ Μαζουάκου και ο Αλμπέρτο Μποτία
 
Ο Γάλλος αριστερός μπακ – χαφ τόνισε:
 
«Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και είχαμε την εδαφική υπεροχή, αλλά σταδιακά ανέβηκαν και για ένα πεντάλεπτο περίπου ήταν απειλητικοί. Σε εκείνο το σημείο δεν αντιδράσαμε σωστά και με ψυχραιμία με αποτέλεσμα να έρθει το γκολ του Ατρομήτου. Είναι σύνθετα τέτοια παιχνίδια. Προσωπικά προσπάθησα να βοηθήσω στην δημιουργία, ανέβαινα όποτε είχα χώρο, αλλά γενικά η ομάδα δεν λειτούργησε όπως θα θέλαμε. Οχι, ό,τι έγινε, έγινε. Πιστεύω ότι δεν ήταν κάτι δραματικό. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Τετάρτης, το οποίο είναι κρίσιμο, και θέλουμε πάρουμε τους τρεις βαθμούς στη Μάλμε. Δεν υπάρχει θέμα, θα είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη».
 
Και η συνέντευξη του Μποτία:
 
Λίγα 24ωρα πριν το ματς με την Μάλμε στη Σουηδία, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε. Πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση και ηττήθηκε από τον Ατρόμητο.
 
“Δεν τα καταφέραμε σε αυτό το ματς και κάναμε την πρώτη μας ήττα. Είναι ένα αποτέλεσμα που μας έχει πειράξει πάρα πολύ! Δεν μπορούμε, όμως, να μείνουμε για πολύ σε έναν αγώνα. Πλέον κοιτάμε αυτόν της Τετάρτης. Είναι πολύ σημαντικός. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε. Κοιτάμε μπροστά και επικεντρωνόμαστε 100% σε αυτή την αναμέτρηση, κόντρα στη Μάλμε”.
 
Τι δεν δούλεψε σωστά, τι δεν πήγε καλά;
 
“Στην αρχή της αναμέτρησης ξεκινήσαμε δυνατά, είχαμε στα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του ματς. Στη συνέχεια ο αντίπαλός μας, ο Ατρόμητος, δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες και μέσα από αυτές, έφτασε στο γκολ. Κι όπως είδαμε, του έδωσε τελικά τη δυνατότητα να φτάσει στη νίκη και να πάρει τους 3 βαθμούς.
 
Κατόπιν έπαιξαν αρκετά αμυντικά, κλείστηκαν γύρω από την περιοχή του τερματοφύλακά τους. Εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία, αλλά το θέμα είναι πως δεν καταφέραμε να έχουμε ουσία, να σκοράρουμε δηλαδή. Πλέον έχουμε ήδη στρέψει την προσοχή μας στον επόμενο αγώνα. Αυτό πρέπει να κάνουμε γιατί είναι πολύ σύντομα αυτή η αναμέτρηση, η οποία έχει τεράστια σημασία για εμάς”.
 
Ήταν τελικά πρόβλημα, όπως εξελίχθηκε το ματς, ότι ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησε κι έπαιξε αρκετά σφιχτά στην άμυνα; Γιατί εσείς δεν μπορέσατε να διασπάσετε την άμυνά του.
 
“Πάντα είναι δύσκολο όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα στην έδρα της και το ματς έχει αυτή τη μορφή. Ειδικά όταν παίζει με τόσους παίκτες στην περιοχή της και λίγο έξω από αυτή. Είχαν 11 παίκτες που αμύνονταν στο δεύτερο μέρος. Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά αυτή τη φορά δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε, δεν γυρίσαμε το ματς! Οπότε λέω και πάλι αυτό που ισχύει. Σκεφτόμαστε ήδη το επόμενο ματς και θα κοιτάξουμε να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτό”.
 
Την Τετάρτη δίνετε έναν πολύ σημαντικό αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια εντελώς διαφορετική, από κάθε άποψη, αναμέτρηση.
 
“Σίγουρα, διότι απέναντί μας έχουμε έναν άλλο αντίπαλο, μια ομάδα που έχει διαφορές σε σχέση που αντιμετωπίσαμε εδώ στο Περιστέρι. Εμείς θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο κατάλληλα για να την αντιμετωπίσουμε. Θα πάμε στη Σουηδία με καθαρό μυαλό, να δείξουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Μετά από μια ήττα πάντα μια ομάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να συνέρθει και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να φύγουμε νικητές από το Μάλμε”.

Σχετικά άρθρα