Έμειναν… στο 0-0 ΑΕΚ και Ερμής

«Λευκή» ισοπαλία (0-0) είχαμε ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ερμή στο «ΓΣΖ» για την 5η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα και οι δυο ομάδες να είναι… χαμένες, αφού δεν κατάφεραν να πλησιάσουν και άλλο τις πρώτες θέσεις!

Το ματς είχε λιγοστές φάσεις (η γηπεδούχες είχαν περισσότερες) και πρωταγωνιστές τους δύο πορτιέρο, Μπογκατίνοφ και Νέγκρι, με τις δυο ομάδες να μην χάσουν για δεύτερη σερί αγωνιστική (1-1-0). Κακός ο ρυθμός στο πρώτο μέρος, σημαντικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες στην επανάληψη που αρκέστηκαν στον ένα βαθμό και πλέον ισοβαθμούν μαζί με την Ομόνοια στην 6η θέση…

Οι ποδοσφαιριστές του Ερμή κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να περιορίσουν την προώθηση της μπάλας προς τον Καντέ και επιδίωξαν να φτιάξουν τις προϋποθέσεις για το γκολ. Μια εκτέλεση φάουλ από τον Ντε Αζεβέδο (13’), ένα σουτ από τον Ιμπραϊμι (37’) αποτέλεσαν τις κυριότερες ευκαιρίες των «φτεροπόδαρων».
Οι «κιτρινοπράσινοι» του Τόμας Κρίστιανσεν ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο χωρίς να εξαργυρώνει την πίεση που άσκησε στα μετόπισθεν του Ερμή. Τα σουτ των Κυπριανού (3’), Τομάς (27’) και Μπόλιεβιτς (43’) δεν βρήκαν στόχο με το 0-0 να παραμένει αναλλοίωτο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Με καλύτερο ρυθμό και περισσότερες ευκαιρίες ξεκίνησε η επανάληψη με τον Ερμή να απειλεί πρώτα στο 49′ με την κεφαλιά ψαράκι του Ντε Αζεβέδο να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων ενώ στο 52′ ο Νέγκρι πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στο κοντινό σουτ του Ταραλίδη.
Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπογκατίνοφ να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση στο δυνατό σουτ του Κούλλη Παύλου και στην συνέχεια πάλι… σιωπή.
Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και πάλι μετά το 60′ και έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το 80ο λεπτό για να δούμε καλή φάση με τον Εγγλέζου να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να πλασάρει όμως ο Μπογκατίνοφ έδιωξε και πάλι με τα πόδια.

MVP: Νέγκρι-Μπογκατίνοφ. Οι δύο πορτιέρο φώνανξαν παρών όποτε χρειάστηκαν και πραγματοποίησαν εξαιρετικές επεμβάσεις.
UP: Στέλιος Δημητρίου. Πήρε θέση στην ενδεκάδα και ήταν πολύ καλός για όση ώρα αγωνίστηκε
DOWN: Καντέ. Δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης κάνοντας ακόμη μεγαλύτερη την απουσία του Κολαούτι.
Που κρίθηκε: Στο κακό πρώτο ημίχρονο και τις εξαιρετικές επεμβάσεις των δύο πορτιέρο.

Οι συνθέσεις
ΑΕΚ: Νέγκρι, Μασάνα, Καταλά, Ορτίθ, Γκριν, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Παύλου (68′ Εγγλέζου), Κυπριανού (46′ Βάντερ), Κάντε (74′ Μυτίδης).
ΕΡΜΗΣ: Μπογκαντίνοφ, Παουλίνιο, Ντε Πίνα, Ουόν, Τσίνα, Ταραλίδης, Παλαθουέλος, Μοράν (85′ Mπεμπά), Δημητρίου (58′ Πάκερ), Ντε Αζεβέδο (86′ Παπαθανασίου), Ιμπραΐμι
Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.
Βοηθοί: Μιχάλης Σωτηρίου-Μιχάλης Τσεντής.
Κίτρινες: Μασάνα, Κάντε/Ντε Πίνα, Ντε Αζεβέδο, Παουλίνιο, Ουόν, Mπεμπά.

Πηγή: balla.com.cy


Αναλυτικά, για την 5η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος έχουμε:

Σάββατο
Ανόρθωση-Αγία Νάπα 4-1 (5΄Σταθάκης Αυτογκόλ, 55΄Μακρής, 79΄Αμπουρζάνια, 90΄ Κάλβο/20΄ Μένα)
Απόλλων-Οθέλλος Αθηαίνου 4-0 (17΄, 57΄ Λόπες, 71΄Θουράμ, 85΄Ρόσα )
ΑΠΟΕΛ- ΑΕ Λεμεσού 0-0
Κυριακή
Εθνικός Άχνας-Ομόνοια 1-0 (45΄Ατάντας)
Δόξα Κατωκοπιάς-Nέα Σαλαμίνα 1-1 (18΄Κρίστιτς/88΄Ζόρζε)
Δευτέρα
ΑΕΚ-Ερμής 0-0

Η βαθμολογία
1. ΑΠΟΕΛ 13
2. Απόλλων 12
3. ΑΕΛ 8
4. Εθνικός 8
5. Νέα Σαλαμίνα 8
6. ΑΕΚ 7
7. Ομόνοια 7
8. Ερμής 7
9. Ανόρθωση 6
10. Οθέλλος 4
11. Δόξα 2
12. Αγιά Νάπα 1

Σχετικά άρθρα