Η σκληρή έδρα της Μάλμε

Η έδρα της Μάλμε μπορεί να μην  έχει το όνομα αλλά έχει τη χάρη και η σουηδική ομάδα μπορεί να περηφανεύεται ότι στις δύο τελευταίες συμμετοχές της στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε έξι εντός έδρας αναμετρήσεις δεν έχει γνωρίσει την ήττα και έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ
 
Φέτος για να μπει στους ομίλους, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο κρίσιμο ματς της Τετάρτης, έφερε στο γήπεδό της 0-0 με την Βέντσπιλς, νίκησε 2-0 την Σπάρτα Πράγας και 3-0 την Σάλτσμπουργκ. 
 
Αλλά και πριν από τρία χρόνια, όταν δεν είχε καταφέρει να προκριθεί σε όμιλο, η Μάλμε είχε νικήσει στα προκριματικά την Τόρσαβν από τα Φερόε με 2-0, είχε φέρει 1-1 με την Ρέιντζερς και είχε νικήσει 2-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 
 
Η αμέσως προηγούμενη συμμετοχή της σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ ήταν την περίοδο 2005-06, με νίκη 3-2 επί της Μακάμπι Χάιφα και ήττα 1-0 από την Τουν. 
 
Αποτελέσματα και στοιχεία που δίνουν πρόσθετο «αέρα» και ψυχολογία στη σουηδική ομάδα κι ένα εξτρά κίνητρο στον Ολυμπιακό για να «σπάσει» μια δυνατή έδρα κάνοντας και φέτος «διπλό» στη διοργάνωση όπως είχε καταφέρει πέρσι με την Άντερλεχτ. 

Σχετικά άρθρα