Ψάρι ψητό σε αρωματικό λάδι και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Τ</span>ο μυστικό είναι στο αρωματισμένο από τα φρέσκα μυρωδικά λάδι. </p>
<p> </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>4 κουτ. σούπας ολόκληρα φύλλα μαϊντανού (ταιριάζει επίσης το φρέσκο εστραγκόν – αν βρούμε) </li>
<li>λίγο ροζ πιπέρι</li>
<li>4 φέτες σφυρίδας (ή άλλου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου)</li>
<li>600 γρ. ντομάτες (ή ντοματίνια)</li>
<li>1 αβοκάντο σε κύβους</li>
<li>20 ml χυμό λεμονιού</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά τα 60 ml ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού και το ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα φύλλα του μυρωδικού να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε τα φύλλα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί.</p>
<p> </p>
<p>Ψήνουμε στο αρωματισμένο λάδι που έμεινε τις φέτες σφυρίδας σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν. Στο μεταξύ, κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες σε χοντρά καρέ (ή τα ντοματίνια στα δύο), το αβοκάντο σε κύβους, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ψάρι με το λάδι του και τα φύλλα μυρωδικού. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα. </p>
</div>

Σχετικά άρθρα