«Κρύα» Μπάγερν, κρατάει… το «διπλό»

Μόνο τη νίκη-που ήρθε πάντως με πέναλτι για μαρκάρισμα εκτός περιοχής-με σκορ 1-0 κρατάει η Μπάγερν στην-άδεια λόγω τιμωρίας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας- «Αρένα Χίμκι» για την 2η αγωνιστική στο 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ…Οι Βαυαροί είχαν κακή εικόνα, αλλά αυτό που… μετράει είναι η πρωταθλήτρια Γερμανίας κρατάει το γεγονός πως έκανε το 2Χ2. Το πέναλτι εκτέλεσε στο 22′ ο Μίλερ, ενώ το κέρδισε ο Γκέτσε. Η γηπεδούχος, που είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος, με φανερό πρόβλημα στην ανάπτυξη, γνώρισε την 2η ήττα και έτσι έμεινε στους μηδέν βαθμούς…
Η Μπάγερν είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, ενώ και αμυντικά δεν ήταν στιβαρή, με την ΤΣΣΚΑ να έχει-στο πρώτο μέρος-τις ευκαιρίες της για γκολ, στο… παγωμένο-λόγω μη παρουσίας θεατών-«Αρένα Κίμκι»! Η γηπεδούχος είχε και αυτή φανερό πρόβλημα στην ανάπτυξη, καθώς οι παίκτες της Μπάγερν φρόντισαν να κλείσουν καλά τον Νάτχο (έγινε αλλαγή). 
Η πρωταθλήτρια Γερμανίας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον έλεγχο, αλλά και την κατοχή της μπάλας. Στα πρώτα λεπτά πατούσε καλύτερα από την αντίπαλό της στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο που για να ανοίξει το σκορ χρειάστηκε την προσωπική ενέργεια του Γκέτσε, ο οποίος κέρδισε πέναλτι στο 21’… Σε φάση στην οποία φαίνεται πάντως ότι ο διεθνής μέσος ανατρέπεται έξω από την περιοχή. Στο 22’ ο Μίλερ εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για την Μπάγερν.
Στη συνέχεια η ρωσική ομάδα ισορρόπησε και βγήκε μπροστά… Στο 37’ είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Μούσα πέρασε τον Μπενατιά, αλλά… έβγαλε το πλασέ του ο Νόιερ, ενώ στο «ριμπάουντ» ο Τόσιτς από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ. Στο 41’ ο Ερεμένκο ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή από πλάγια και με το αριστερό πήγε να σημειώσει ένα πολύ όμορφο σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών! Στο 45’ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε αντεπίθεση. Πρωταγωνιστές ήταν οι Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι, Γκέτσε, αλλά έσωσαν οι αμυντικοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε, με την Μπάγερν να έχει τον έλεγχο. Βέβαια οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες. Μπορεί να σταθεί κάποιος σε μια φάση της Μπάγερν στο 86′ Μπάγερν με τον Σατσίρι, να στέλνει την μπάλα λόγο έξω από το δοκάρι.Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)Οι συνθέσειςΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Τόσιτς (78’ Εφρέμοφ), Μιλάνοφ, Ερεμένκο, Νάτχο (66’ Ντουμπιά), Μούσα.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Μπενάτια, Μπερνάτ, Λαμ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Γκέτσε (77’ Σατσίρι), Λεβαντόφσκι (90’ Πιζάρο), Ρόμπεν (81’ Ραφίνια), Μίλερ. 

Σχετικά άρθρα