5 χρήσεις της φλούδας της μπανάνας που θα σας εκπλήξουν

<div>
<div>
<h1><span style="font-size: small;"> </span></h1>
</div>
<div>
<div><span style="font-size: small;">Η θρεπτική, νόστιμη και πολύ εξωτική μπανάνα δεν μπαίνει στην κουζίνα σας μόνο για να γεμίσει το στομάχι σας και στη συνέχεια να καταλήξει στα σκουπίδια. Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά από χρήσεις της φλούδας της που εκτός από οικολογικές είναι και πολύ οικονομικές.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>1.Λίπασμα για τον κήπο σας</strong>. Η φλούδα της αποσυντίθεται πολύ γρήγορα και μπορεί να εμπλουτίσει το χώμα με πολύτιμα συστατικά για την ανάπτυξη των λαχανικών και των λουλουδιών του κήπου σας.</span><br /><span style="font-size: small;"><strong><br />2.Καταπραϋντικό για εξανθήματα και κνησμούς.</strong> Τοποθετήστε τη φλούδα στην περιοχή που βρίσκεται το τσίμπημα του ζωυφίου ή ο ερεθισμός από κάποιο φυτό για να μειωθεί η φαγούρα και η κοκκινίλα. </span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>3.Τροφή για τα ζώα.</strong> Προσθέστε αλεσμένες αποξηραμένες φλούδες μπανάνας στην τροφή κοτόπουλων, γουρουνιών και κουνελιών προκειμένου να την εμπλουτίσετε θρεπτικά.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>4.Στη μαγειρική.</strong> Ρίξτε μια φλούδα στην κατσαρόλα για να κρατήσετε τρυφερά, μαλακά και ζουμερά τα κομμάτια κρέατος που δεν έχουν κόκκαλα και πέτσα.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>5.Στην ενίσχυση του οργανισμού σας.</strong> Εξασφαλίστε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, βράζοντας τη φλούδα για 10 λεπτά και βάζοντάς την σε ένα μπλέντερ μαζί με άλλα φρούτα για να φτιάξετε ένα δροσερό χυμό. Βεβαιωθείτε ότι την πλύνατε καλά, ώστε να έχουν απομακρυνθεί τυχόν ίχνη παρασιτοκτόνου. </span><br /><br /></div>
</div>
</div>
<div><span style="font-size: small;">Πηγή: www.manamia.gr </span></div>

Σχετικά άρθρα