Ενα νόστιμο ντιπ για τα σνακ σου: Ντιπ με πουρέ μελιτζάνας και ταχίνι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />3 μελιτζάνες φλάσκες<br />2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες<br />4 κουταλιές του γλυκού ταχίνι<br />Χυμός από 2 λεμόνια<br />1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα<br />Αλατοπίπερο<br />Μαϊντανός ψιλοκομμένος<br />Ελαιόλαδο<br />Ελιές για γαρνίρισμα<br />Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις βάζετε σε ταψάκι, να ψηθούν για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.<br />Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τις ξεφλουδίζετε. Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο.<br /><br />Χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν πουρές. Προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό. Κατόπιν αδειάζεται σε μπολ, πασπαλίζετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο λάδι και γαρνίρετε με ελιές.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</h4>
<h4 class="title printable">Βαθμός δυσκολίας:</h4>

Σχετικά άρθρα