Οργή και απογοήτευση

Έξαλλοι με τη διαιτησία του Ρώσου Καράσεφ αλλά και απογοητευμένοι με τον τρόπο που έχασαν ένα παιχνίδι στα μέτρα τους επέστρεψαν τα ξημερώματα από τη Σουηδία οι ερυθρόλευκοι, με το 0-2 από την Μάλμε να τους φέρνει ισόβαθμους με τις άλλες ομάδες του ομίλου ενώ τώρα ακολουθούν τα δύο ματς με την Γιουβέντους, πρώτα στο Φάληρο και μετά στο Τορίνο
 
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τις αποφάσεις του ρέφερι που δεν μέτρησε το κανονικό γκολ του Μήτρογλου στο 0-0 και δεν έδωσε το εξόφθαλμο πέναλτι στον Μανιάτη στο 0-1, στερώντας από την ελληνική ομάδα τη δυνατότητα να πάρει το ματς αφού στη δεύτερη περίπτωση έπρεπε να αποβληθεί ο αμυντικός της Μάλμε. 
 
Ο Μανιάτης έφυγε τελευταίος από τον αγωνιστικό χώρο με χαρακτηριστικές χειρονομίες προς τον διαιτητή που έκανε ότι δεν έβλεπε, όπως ακριβώς και στη φάση του πέναλτι. Κι ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν έξαλλος στις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι ήταν πεντακάθαρο πέναλτι και αποβολή του στόπερ της Μάλμε. Ο Μανιάτης ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά του παρά το αρνητικό αποτέλεσμα. 
 
Μεγάλη συζήτηση έγινε τόσο για τα σοβαρά λάθη των δύο στόπερ και του Ρομπέρτο στις φάσεις των γκολ, όπως και στην αδυναμία της ομάδας να εκμεταλλευτεί τη σαρωτική υπεροχή της στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά και συνολικά στο ματς, καθώς είχε κατοχή πάνω από 60% σε εκτός έδρας ματς αλλά έχασε με καθαρό σκορ και θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα γκολ αν δεν έκανε τουλάχιστον τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ έλεγε ότι όλα τώρα αρχίζουν από την αρχή στον όμιλο, ενώ σύνθημα για τη συνέχεια έστειλε και ο Αμπιντάλ που είχε άσχημη βραδιά μαζί με τον Μποτία ο οποίος ήταν απαρηγόρητος, ήταν σαν χαμένος και θα χρειαστεί μεγάλη στήριξη από την ομάδα για να μπορέσει να συνέλθει για τα επόμενα ματς. 
 
Ο Μίτσελ ήταν κι αυτός σε πολύ άσχημη διάθεση, ενώ και μέσα στο παιχνίδι ήταν διαρκώς σε μεγάλη ένταση. Η απόφασή του να βάλει τον Εντινγκά αποδείχτηκε σωστή, αλλά ο Τσόρι προφανώς έπρεπε να είναι από την αρχή στο ματς κι όταν μπήκε να μη βγει ο Κονγκολέζος που έδινε λύσεις στην άμυνα παίζοντας πολλές φορές τρίτος στόπερ. 
 
Λάθη έγιναν απ’ όλους αλλά είναι σοβαρή η δικαιολογία για τη διαιτησία καθώς εδώ μιλάμε για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Κάτι που ομολόγησε κι ο ίδιος ο προπονητής της Μάλμε, ο Άγκε Χαρέιντε. Ο οποίος ήταν άλλος άνθρωπος μετά τη νίκη της ομάδας του σε σχέση με όσα έγιναν την παραμονή του αγώνα. Ο ίδιος ισχυριζόταν πως ουδέποτε έθιξε τον Ολυμπιακό και ότι έγινε θύμα του μεταφραστή. Αλλά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν, η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε από μια κατώτερη ομάδα την ευκαιρία να είναι στην κορυφή του ομίλου με διαφορά τριών πόντων. Τώρα θα χρειαστούν κι άλλες υπερβάσεις τύπου Ατλέτικο ώστε να πάει στους 16.
 
Το καλό είναι ότι υπάρχει διακοπή για να ηρεμήσει η ομάδα, αν και οι περισσότεροι παίκτες είναι διεθνείς και θα λείπουν για αρκετές μέρες από το Ρέντη…

Σχετικά άρθρα