Μπουτάκια κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες<br />3 κρεμμύδια, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες<br />500 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα<br />2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη<br />1/4 κουταλάκι αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά<br />1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό<br />3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά<br />3/4 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα<br />1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα<br />9 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (χωρίς πέτσα), αν είναι μεγάλα κομμάτια, τα κόβουμε στη μέση</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.<br />Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη και κόκκινο πιπέρι, τις πιπεριές. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε με το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.<br /><br />Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη παρμεζάνα σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετούμε τι αλεύρι και τα αυγά σε χωριστό ρηχό μπολ.<br />Ανακατεύουμε το  κοτόπουλο με αλεύρι, αυγά, στη συνέχεια, στη συνέχεια, τριμμένη φρυγανιά μείγμα.<br /><br />Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.<br />Τσιγαρίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.<br />Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά για 10-20 δευτερόλεπτα, μόνο μέχρι το τυρί να λιώσει.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα