Γιάννη, χάσαμε

Μονότονη καταντάει η ιστορία με τον Παναθηναϊκό φέτος. Σαν ξεκούρδιστο πιάνο. Αστάθεια στην άμυνα, αδυναμία να τελειώσει φάσεις, δυσκολία στην ανάπτυξη. Γράφτηκαν στις νίκες και στα χαμόγελα του Τριφυλλιού έπειτα από Πανιώνιο, Πλατανιά, Νίκη Βόλου. Απλώς για να μην κατηγορηθούμε ως εκείνοι οι τύποι που περιμένουν στη γωνία την πρώτη στραβή. Ηλείου φαεινότερη η κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει χάσει την περσινή ταυτότητά του. Όχι φυσικά επειδή έχασε τον Αμπεΐντ και τον Καπίνο. Σημαντικότατες απώλειες που δεν αναπληρώθηκαν αλλά δεν γίνεται να φταίνε αυτά τα δύο για όσα –δεν- βλέπουμε φέτος. Το ρόστερ αποδυναμώθηκε αντί να ενισχυθεί παρότι αφενός η ομάδα πέρυσι έδωσε τη δυναμική ώθηση για να στηριχθεί με λίγες και ουσιαστικές προσθήκες και αφετέρου τα ματς δεδομένα θα ήταν περισσότερα λόγω Ευρώπης.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αναστασίου είπε την περίφημη φράση «το ρόστερ είναι πλήρες, δεν θεώρησα ότι υπήρχε κενό να καλυφθεί», κατανοεί ότι οι βασικές ευθύνες πηγαίνουν πάνω του. Όχι ότι είναι άμοιρος ευθυνών ο αρμόδιος υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού, Νίκος Νταμπίζας που δημόσια είπε ότι «αποφασίσαμε ότι τα κενά μπορούν να καλυφθούν εκ των έσω».

Αλλά είναι και κάτι άλλο. Η ομάδα φέτος δείχνει να έχασε την τρέλα της (άλλη λέξη ταιριάζει αλλά θα μας κόψει το… ΕΣΡ). Συνέβη ακριβώς μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ. Ο διακόπτης φάνηκε εκεί να γυρίζει. Ακόμα και για τον Αναστασίου που είναι εμφανώς μπερδεμένος στις σκέψεις του. Ίσως τον μπέρδεψε εκείνη πρόταση από το Βέλγιο. Ίσως πάλι να μην μπορεί να διαχειριστεί το ψήλωμα ορισμένων μετά την περσινή κατάκτηση Κυπέλλου και το 0-3 στο «Καραϊσκάκης».

Διότι και σε επίπεδο τακτικής να δει κανείς το ματς με την Εστορίλ, ο Αναστασίου άφησε εκτός ενδεκάδας και αποστολής τον βασικό στόπερ του Κουτρουμπή για να εμπιστευτεί ξαφνικά τον Τριανταφυλλόπουλο που τον προτιμά ως μπακ, ξέχασε στον πάγκο τον Κλωναρίδη που στους κενούς χώρους είναι… ταμάμ, άφησε στον πάγκο τον Καρέλη, επέλεξε τον αργό και προβληματικό φέτος Πέτριτς, προτίμησε να παίξει χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ, έβγαλε τον μοναδικό δραστήριο παίκτη του πρώτου ημιχρόνου τον Ντίνα.

Το ρητό λέει «Γιώργο χάσαμε» αναφερόμενο σε μια παλιά ιστορία που ένας τύπος έχασε όλα τα λεφτά του ποντάροντας σε ένα άλογο. Ως παράφραση ταιριαστή χρησιμοποιείται το όνομα «Γιάννης». Και δεν αφορά μόνον τον Αναστασίου…

Σχετικά άρθρα