Δεν αλλάζει… μυαλά ο Ντέλ Μπόσκε!

Δίχως πολλές και σοβαρές αλλαγές η εθνική Ισπανίας στην 2η αγωνιστική των Προκριματικών για το Euro 2016. Με εξαίρεση την επιστροφή του Ζεράρ Πικέ δεν καταγράφθηκαν σοβαρές προσθαφαιρέσεις.

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν αλλάζει μυαλά. Κρατά μακριά Χουάν Μάτα. Φερνλάντο Τόρες και Ρέινα . Και φυσικά, στερείται των υπηρεσιών όσων οικειοθελώς αποχώρησαν: Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο και Νταβίντ Βίγια .

Νέα πρόσωπα σε «φούριας ρόχας» είναι ο Ροντρίγκο κι ο Μπερνάτ. Ο Ροντρίγκο καλείται πρώτη φορά στην εθνική Ισπανίας ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Σλοβακία (9/10 στη Ζίλινα) και το Λουξεμβούργο (12/10 στο Λουξεμβούργο), για τα προκριματικά του Euro 2016.

Στα 23 του ο Ροντρίγκο αγωνίζεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στη Βαλένθια με τη μορφή του δανεισμού από την Μπενφίκα . Γεννήθηκε στη Βραζιλία. Αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική Ισπανίας σε επίπεδο Νέων. Κι είναι ξάδελφος του Ισπανού μέσου της Μπάγερν Μονάχου, Τιάγκο Αλκαντάρα. Ο Ροντρίγκο κατέχει το ρεκόρ για το γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία των εθνικών ομάδων της Ισπανίας. Το πέτυχε σε διάστημα πέντε λεπτών σε αναμέτρηση των Ελπίδων με τη Δανία τον Οκτώβριο του 2012.

Ο Ντελ Μπόσκε κάλεσε επίσης τον επιθετικό της Τσέλσι, Ντιέγκο Κόστα αγνοώντας φαινομενικά τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο προπονητής της Τσέλσι είχε αφήσει πρόσφατα να εννοηθεί ότι πρέπει να περιοριστεί ο χρόνος συμμετοχής του, λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

Με τις δύο νέες αφίξεις, δύο είναι οι αναχωρήσεις: Ο Ίσκο κι ο Μουνίρ δεν έχουν συμπεριληφθεί αυτή τη φορά, και έχουν αποσταλεί για την ομάδα U-21.

Οι 23 παίκτες στη λίστα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είναι: Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κασίγια (Εσπανιόλ), Χουανφράν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπερνάτ (Μπάγερν Μονάχου), Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Αλμπιόλ (Νάπολι), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Φάμπρεγκας (Τσέλσι), Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Καθόρλα (Άρσεναλ), Ιτουράσμπε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ροντρίγκο (Βαλένθια), Αλκαθέρ (Βαλένθια), Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι).

Σχετικά άρθρα