Μουνάφο: «Πιστεύουμε στην πρόκριση»

Ο Αστέρας Τρίπολης εντυπωσιάζει με την πορεία του στο Europa League και κρατάει τη σημαία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ψηλά στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ο Χουάν Μουνάφο έδωσε συνέντευξη στη Live Sport και μίλησε για τη νοοτροπία που έχουν αποκτήσει οι παίκτες του Αστέρα υπό την καθοδήγηση του Στάικου Βεργέτη. Σχολίασε ακόμα την ιστορική νίκη επί της Παρτιζάν αλλά και τον νέο στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην φάση των «16».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μουνάφο:

Πετύχατε μία ιστορική νίκη. Πιστεύεις μετά από αυτά που άκουγες και διάβαζες πως θα ήταν τόσο εύκολο το ματς με την Παρίτζαν;

«Σίγουρα ήταν ιστορική νίκη. Είχαμε δει σε βίντεο τα παιχνίδια της Παρτίζαν στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Πιστεύαμε πως ήταν σκληρή ομάδα, δίχως όμως την ποιότητα της Μπεσίκτας και της Τότεναμ . Στο δεύτερο ημίχρονο ξέμειναν από δυνάμεις. Εκεί φάνηκε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από την Παρτίζαν».

Τι σας είπε ο Βεργέτης πριν από το ματς; Με ποιον τρόπο σας «έφτιαξε» για να βγάλετε τέτοια εικόνα στο γήπεδο;

«Μιλάμε με τον προπονητή μας σε κάθε προπόνηση και πριν από κάθε παιχνίδι. Μας πιστεύει πολύ ο κ. Βεργέτης. Μιλήσαμε αρκετά το καλοκαίρι. Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία που μας βοηθά, παρότι παίζουμε με πολύ σκληρές ομάδες . Μας έχει βάλει στο μυαλό πως μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες!».

Με ποιο σκεπτικό μπήκαμε στο παιχνίδι;

«Θέλαμε να το διαβάσουμε στην αρχή. Η Παρτίζαν ξεκίνησε καλύτερα από εμάς, δίχως όμως να μας απειλήσει ιδιαίτερα. Βάλαμε εμείς το πρώτο γκολ. Μιλήσαμε μεταξύ μας στο ημίχρονο και είπαμε να πιέσουμε στο κέντρο κι έτσι κερδίσαμε αρκετές μπάλες. Για αυτό δεν χρειάστηκε να τρέξουμε τόσο πολύ στην άμυνα. Η Παρτίζαν κουράστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και την πιέσαμε κάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε βέβαια να πετύχουμε και άλλα γκολ».

Το κλειδί ποιο ήταν;

«Η συνοχή ήταν που μας έδωσε τη νίκη. Η Παρτίζαν δεν έκανε ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία. Κερδίσαμε το παιχνίδι γιατί είχαμε συνοχή. Επιθετικά τα πήγαμε πολύ καλά. Γενικότερα το έχουμε το γκολ στην επίθεση».

Συμφωνείς με αυτό που είπε ο Βεργέτης, ότι κάνατε το τέλειο παιχνίδι;

«Σίγουρα. Στις αρχές της σεζόν δεχόμασταν γκολ. Πλέον όμως κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Ήταν θέμα συνοχής όπως είπα και πριν. Μας έλειπε η σωστή αμυντική λειτουργία, αλλά τη βρήκαμε. Συμφωνώ πως κάναμε το τέλειο παιχνίδι».

Μετά το αποτέλεσμα που πήρατε κόντρα στην Παρτίζαν, με τι ψυχολογία πηγαίνετε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για το παιχνίδι με την Τότεναμ;

«Θέλαμε τη νίκη με την Παρτίζαν και την πήραμε. Είμαστε ψυχολογικά ανεβασμένοι. Έχουμε ακόμα παιχνίδια μπροστά μας. Η Τότεναμ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, με πλούσιο και καλό ρόστερ. Είναι υψηλό το επίπεδο. Μεταξύ μας λέμε πως πρέπει να πάμε και να ευχαριστηθούμε το ματς στο Λονδίνο. Ό,τι πάρουμε από αυτό θα είναι καλό. Όλοι θέλουμε να παίξουμε σε αυτό το ματς, γιατί θέλουμε το κάτι παραπάνω. Αν πάρουμε αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό».

Έχετε μαζέψει ήδη τέσσερις βαθμούς. Θεωρείται πλέον πως η πρόκριση από τον όμιλο δεν είναι και τόσο μακριά;

«Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι η πίστη. Πιστεύουμε στην πρόκριση. Τα ματς με την Τότεναμ είναι δύσκολα. Οπότε το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπεσίκτας (27/11) θα έχει χαρακτήρα τελικού. Πήραμε ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη, γιατί να μην πάρουμε άλλη μία στην Τρίπολη; Με μία νίκη, όμως, πιστεύω πως μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Μέχρι πού θεωρείς πως μπορεί να φτάσει η ομάδα;

«Φέτος έχουμε φτάσει ψηλά. Είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Θέλουμε να κρατήσουμε ψηλά την ομάδα και αν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Το καλοκαίρι θέλαμε να πάμε στους ομίλους και τα καταφέραμε. Στόχος μας είναι να πάμε ακόμα καλύτερα».

Σχετικά άρθρα