Γιατί ο Ομάρ λέει «Ιντ Μουμπάρεκ» σε Αμπιντάλ, Κασάμι

«Ιντ Μουμπάρεκ» ευχήθηκε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στους συμπαίκτες του Αμπιντάλ και Κασάμι καθώς και σε όλους τους Μουσουλμάνους. Μόνο που ξέχασε τον Αφελάι κι αυτός έκανε το παράπονό του.
Πρόκειται για την ανάρτηση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στο twitter μέσω της οποίας έστειλε τις ευχές του στους μουσουλμάνους συμπαίκτες του. Ο λόγος είναι ότι σήμερα οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Κουρμπάν Μπαϊράμ γνωστό και ως η γιορτή των θυσιών. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα θρησκευτικό φεστιβάλ που γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ. Κουρμπάν Μπαϊράμ διαρκεί τρεις ημέρες  και αρχίζει τη 10η ημέρα του μήνα Dhul Hijja του σεληνιακού ισλαμικού ημερολογίου. Συμβαίνει να είναι περίπου 70 ημέρες μετά από το τέλος του μήνα με το Ραμαζάνι.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής και σύμφωνα με τις παραδόσεις θυσιάζονται ζώα (βόδια, αρνιά και πρόβατα) τα οποία νωρίτερα έχουν ευλογηθεί από τον χότζα. Το ζώο που θυσιάζεται χωρίζεται στα τρία και ένα μέρος προορίζεται για τους φτωχούς, το άλλο για συγγενείς και το τρίτο μένει στο σπίτι.
Την ημέρα της γιορτής οι μουσουλμάνοι στέλνουν ευχές ο ένας στον άλλο ενώ συγκεντρώνονται στα σπίτια για να γιορτάσουν. Γι’ αυτό και οι τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού φωτογραφήθηκαν μαζί και έστειλαν ευχές. Μόνο που ξέχασαν τον Αφελάι, κι αυτός αναρωτήθηκε: «Που είναι το δικό μου Ιντ Μουμπάρεκ;»…

Σχετικά άρθρα