«Προσευχόμαστε όλοι για τον Μπιανκί»

Οι τρεις πιλότοι που βρέθηκαν στο βάθρο της πίστας της Σουζούκα, Λούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ και Σεμπάστιαν Φέτελ δεν ήταν δυνατόν να πανηγυρίσουν όπως θα ήθελαν στην Ιαπωνία.
Μετά την απονομή, όπου δεν άνοιξαν σαμπάνιες, όλοι τους έκαναν δηλώσεις στις οποίες εξέφραζαν την έντονη αγωνία τους για τον Ζιλ Μπιανκί.
Ο Λούις Χάμιλτον, μετά την 30η νίκη του είπε: «Δεν μπορείς να πανηγυρίσεις όταν γνωρίζεις πως ένας συνάδελφός σου έχει τραυματιστεί σοβαρά. Το μυαλό όλων μας είναι εκεί τώρα. Πριν από αυτό το περιστατικό απολάμβανα τον αγώνα. Ήταν μια σπουδαία νίκη. Ήταν δύσκολο σε αυτές τις συνθήκες να πιάσω τον Νίκο. Πάντως έχω οδηγήσει και σε δυσκολότερες σε συνθήκες, το 2008 στο Σίλβερστοουν είχε περισσότερο νερό».
Από την δική του μεριά ο Νίκο Ρόσμπεργκ τόνισε πως: «Δεν σκέφτομαι τον αγώνα, αλλά την κατάσταση του Μπιανκί. Έχουμε κάποια πληροφόρηση κι ελπίζουμε για το καλύτερο. Σε ό,τι αφορά στον αγώνα, είμαι απογοητευμένος που τερμάτισα δεύτερος, αλλά το θέμα είναι πως δεν ένιωθα άνετα στο μονοθέσιό μου. Δεν μπορούσα να επιτεθώ όπως ήθελα και δεν μπορούσα να βρω ισορροπία. Συγχαρητήρια στον Λιούις για τη νίκη, ήταν ένας καλός αγώνας για τη Mercedes καθώς κάναμε το 1-2».
Ενώ, τέλος, ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε: «Θέλω να στείλω τις ευχές μου στον Μπιανκί. Ελπίζω να είναι καλά, προσευχόμαστε όλοι γι’ αυτόν. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, αλλά ο αγώνας ήταν καλός. Έπρεπε να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, καθώς ήταν πολύ εύκολο να κάνεις λάθος. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι εδώ στο βάθρο, σε γενικές γραμμές είμαι πολύ χαρούμενος».

Σχετικά άρθρα