Καλό σημάδι ο πάτος

Μιλάει σπανίως ο Νίκος Νταμπίζας στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης κυρίως. Το έπραξε τώρα μαζεύοντας γύρω του τους πέντε αρχηγούς της ομάδας Ζέκα, Μέντες, Λαγό, Κοτσόλη, Μπεργκ και τους έμπειρους Πράνιτς, Πέτριτς, Σίλντενφελντ, Νάνο. Όσους σηκώνουν το κύριο βάρος. Τι τους είπε; «Πιάσαμε πάτο και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση».

Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα! Όχι, δεν υπάρχει δόση ειρωνείας. Απλούστατα διότι εάν ο οργανισμός που λέγεται «Παναθηναϊκός» θεωρεί ότι ο πάτος του βαρελιού ήταν η εμφάνιση με την Εστορίλ, τότε μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα από δω και πέρα. Διότι ως συνήθως με την πλάτη στον τοίχο οι ελληνικές ομάδες συνήθως αντιδρούν δίχως να χρειαστούν περαιτέρω κινήσεις με πρόστιμα ή απειλές για λύση συμβολαίων ή αλλαγές στο τεχνικό τιμ. Πράγματα που συνέβησαν τη σεζόν 2012-13 όταν το πράγμα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.

Ασφαλώς τώρα ο Παναθηναϊκός απέχει παρασάγγας από εκείνο το συνονθύλευμα. Σε όλα τα επίπεδα. Όσο όμως φαίνεται να απέχει και από την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν.

Αυτή τη στιγμή εμείς οι απέξω αδυνατούμε να εκτιμήσουμε εάν η ομάδα φέτος έπιασε πάτο ή έχει ακόμα πιο κάτω. Το μόνο γεγονός που μπορεί να καταγραφεί είναι ότι το πρόγραμμα δεν βοηθάει ιδιαίτερα αφού σε διάστημα τριών εβδομάδων από την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα πάει σε «Καραϊσκάκης» και Τούμπα, θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο, θα παίξει δυο φορές με την Αϊντχόφεν και ένα ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Υψηλότατος βαθμός δυσκολίας. Ικανός για να απογειώσει τον Παναθηναϊκό και να διαγράψει όλα τα άσχημα του πρώτου διμήνου της σεζόν. Ικανός, όμως, και να ρίξει στα Τάρταρα το Τριφύλλι, θέτοντας σε κίνδυνο όλο το πλάνο που δομήθηκε από την περσινή άνοιξη.

Γι’ αυτό λέμε: μόνο καλό σημάδι μπορεί να είναι εάν είναι ορθή η εκτίμηση του Νταμπίζα για τον πάτο του βαρελιού.

Σχετικά άρθρα