Σοβαρό νομικό κώλυμα για τον Αλεξίου

Σύμφωνα με τη «Live Sport», ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα να κατέχει παραγοντική θέση για δέκα χρόνια!

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται από την συμμετοχή του Αλέξη Αλεξίου στα διοικητικά συμβούλια της ερασιτεχνικής, ΠΑΕ και ΚΑΕ ΑΕΚ. Η «L.S.» έψαξε την ισχύουσα νομοθεσία, και αυτό που προκύπτει είναι ότι ο κ. Αλεξίου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για τα επόμενα 10 χρόνια σε διοικήσεις σωματείου, ΠΑΕ, ΤΑΠ και ΚΑΕ.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

* Ο έμπειρος δικηγόρος ήταν ένας εκ των 3 μελών του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ που εκλέχτηκαν στις 14 Μαιου 2013 στη γενική συνέλευση των μετόχων για να οδηγήσουν την ΠΑΕ στη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.

* Εκλέχτηκαν τότε ο Ανδρέας Δημητρέλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), ο Κώστας Νεστορίδης (αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του σωματείου στην ΠΑΕ) και ο Αλέξης Αλεξίου (μέλος, εκπρόσωπος των Supporters).

* Η θητεία του τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου είχε οριστεί μέχρι τις 7 Ιουνίου 2013, ημέρα που έγινε η Γενική Συνέλευση της πρώην ΑΕΚ-ΠΑΕ και αποφασίστηκε η λύση της.

* Σύμφωνα με το νόμο 3372/2005 επιβάλλεται 10ετής αποκλεισμός από κάθε συμμετοχή σε παραγοντικές και μεγαλομετοχικές δραστηριότητες, σε σωματεία, ομοσπονδίες και αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, των μελών της διοίκησης που αποφάσισε τη λύση της εταρείας.

* Ιδού τι αναφέρει επακριβώς ο 3372 στο άρθρο 2 παρ 5β: “Μέλη της διοίκησης καθώς και μέτοχοι, πλην του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, κατέχοντες ποσοστό τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. που αποφασίζει κατά τη διαδικασία της περιπτώσεως α’ της παραγράφου αυτής τη λύση της, δεν δικαιούνται συμμετοχής σε Π.Α.Ε., Τ.Α.Π. ή αθλητικό σωματείο επί μία δεκαετία από τη λύση της Π.Α.Ε.” Προστέθηκε μάλιστα και παράγραφος 6 που ορίζει πως οι διατάξεις της παρ. 5 εφαρμόζονται και για τις ΚΑΕ.

* Ο Αλέξης Αλεξίου μέχρι τις 29 Μαιου 2014 ήταν γενικός γραμματέας της ερασιτεχνικής. Την ημέρα εκείνη ανέλαβε πρόεδρος του σωματείου, ενώ παράλληλα είναι μέλος των προσωρινών ΔΣ της ΠΑΕ, της ΚΑΕ της τριμελούς διοικούσας επιτροπής του ΤΑΠ ΑΕΚ.

* Η ΑΕΚ (σωματείο και εταιρεία) δεν έχει καμία ευθύνη ή συνέπεια. Μοναδική συνέπεια είναι ο αποκλεισμός του κ. Αλεξίου από τις παραγοντικές θέσεις που έχει, πιθανότατα με «διαπιστωτική πράξη αποκλεισμού» του υφυπουργού Αθλητισμού ή της ΕΕΑ.

* Αποκλεισμένος για μια 10ετία είναι και ο Ανδρέας Δημητρέλος, ενώ αντιθέτως δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου ο Κώστας Νεστορίδης, που εκπροσωπούσε (στην ΠΑΕ) το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο το οποίο και εξαιρείται του αποκλεισμού.

Από το περιβάλλον του κ. Αλεξίου διαρρέετε πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει συμμετείχε μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ενώ με τους Supportes δεν είχε ποτέ καμία σχέση, ούτε ως μέλος, ούτε ως μέτοχος, ούτε ως διοίκηση. Απλά έκανε «εξυπηρέτηση» στον Μάκη Κασνακίδη, ο οποίος του είχε ζητήσει να τους εκπροσωπήσει με εξουσιοδότηση ως δικηγόρος και να ψηφίσει για αυτούς, προκειμένου να αποφύγουν να εμφανιστούν στη Συνέλευση.

Σχετικά άρθρα