Ο «μισός» Παναθηναϊκός δεν άντεξε στην Μόσχα…

Ο Παναθηναϊκός χωρίς πέντε παίκτες ήταν ανταγωνιστικός για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέλος δεν άντεξε και ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη με 75-46 στον τελικό του «Gomelsky Cup».

Οι «πράσινοι» στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας πριν το ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την προσεχή Πέμπτη (9/10, 9.30 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ – χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη σεζόν – για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αγωνίστηκαν με μια επιπλέον απουσία πλην εκείνων των Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Λευτέρη Μποχωρίδη, ΝτεΜάρκους Νέλσον, που έμειναν στην Αθήνα, και του ανέτοιμου Αντώνη Φώτση. Ο Τζέιμς Γκιστ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον ώμο πριν το ματς και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος στην τελευταία περιόδο χρησιμοποίησε ελάχιστα τον Εστεμπάν Μπατίστα και καθόλου τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δεν ρίσκαρε με την συμμετοχή.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλή άμυνα και ειδικά στην τρίτη περίοδο. Είχε, όμως, επιθετικό πρόβλημα λόγω των απουσιών, αλλά και διότι οι Έι Τζέι Σλότερ, Γιάνις Μπλουμς ήταν άστοχοι. Ο Λετονός γκαρντ, μάλιστα, είχε συνολικά 1/7 σουτ εντός πεδιάς και οι «πράσινοι» σε όλο το ματς 6/29 τρίποντα και 10/28 δίποντα. Από τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν περισσότερο οι Βλάντο Γιάνκοβιτς, Νίκος Παππάς και ο Εστεμπάν Μπατίστα.

Λόγω της απουσίας του Γκιστ, ο Παναθηναϊκός άρχισε στην πεντάδα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στην θέση «τέσσερα» και τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Παππά και Μπατίστα. Οι «πράσινοι» στα πρώτα 15’ δεν είχαν ενέργεια στην άμυνα και δημιουργία στην επίθεση από άλλον παίκτη πλην του Διαμαντίδη, με συνέπεια η ΤΣΣΚΑ ξεφύγει με διαφορά 15 πόντων (33-18) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και στις δύο πλευρές του γηπέδου στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα του Γιάνις Μπλουμς με την εκπνοή του δεύτερου δεκαλέπτου μείωσαν στους 12 (41-29).

Οι «πράσινοι» μπήκαν με ενέργεια στην άμυνα στην τρίτη περίοδο και ανάγκασαν την ρωσική ομάδα να πετύχει στα πρώτα επτά λεπτά του δεκαλέπτου μόλις τέσσερις πόντους. Από την καλή άμυνα ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό στην επίθεση, κατέβασε την διαφορά στους έξι (41-35 στο 24’) και ήταν ανταγωνιστικούς. Στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ βρήκε επιθετικές λύσεις από τον Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι ανέβασε την διαφορά στους 12 (52-40) με το τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κράτησε τον Διαμαντίδη στον πάγκο, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες, οι «πράσινοι» είχαν έντονο επιθετικό πρόβλημα και η ρωσική ομάδα… εκτόξευσε την διαφορά μέχρι και τους 31 πόντους (75-44) λίγο πριν το τέλος του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 41-29, 52-40, 75-46.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Αστάπκοβιτς 8, Τεόντοσιτς 8 (1), Φριτζόν 8 (2), Νίκολς 6 (2), Τζάκσον 7, Μαρκοϊσβίλι 10 (1), Κορόμπκοφ 8, Ζοζούλιν, Στρέμπκοφ 3 (1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 9, Χάινς 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 11 (2), Μπλουμς 3 (1), Παππάς 11 (2), Διαμαντίδης 5 (1), Μπατίστα 3 (11 ριμπ.), Διαμαντάκος 4, Κόνιαρης.

Σχετικά άρθρα