Περπέρογλου: «Κίνητρο η 3η Ευρωλίγκα»

Ο Στράτος Περπέρογλου μετακόμισε από τον Πειραιά για την Τουρκία για χάρη της Εφές Ανατολού.

Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε συνέντευξη πριν την έναρξη της σεζόν και μίλησε για τη νέα του ομάδα, την προσπάθειά που κάνει η Εφές υπό τις οδηγίες ενός εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη (βλ. Ντούσαν Ιβκοβιτς) αλλά και για τον ίδιο.

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος προσαρμογής για μένα και την οικογένειά μου, καθώς βρίσκομαι για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας. Όλοι εδώ με υποδέχτηκαν πολύ φιλικά και σίγουρα βοηθά το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Βαγγέλης Αγγέλου, αλλά και το ότι η ζωή στην Τουρκία μοιάζει με την Ελλάδα. Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω πως θα έχουμε μια δυνατή ομάδα. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας, απλώς θέλουμε λίγο καιρό για να γνωριστούμε καλύτερα. Είμαστε μαζί εδώ και περίπου ένα μήνα και περνάμε πολλή ώρα μαζί, ακόμη κι εκτός γηπέδου».

Για τον όμιλο της Ευρωλίκας (Αναντολού Εφές, Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Νίζνι, Σάσαρι, Ούνιξ): «Είναι όλες καλές ομάδες . Έχουμε μεγάλα ταξίδια στη Ρωσία και τη Λιθουανία, που δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα. Αλλά αν θέλουμε να περάσουμε θα πρέπει να πάρουμε τις νίκες που χρειάζονται και θέλουμε να προοδεύουμε διαρκώς».

Για το αν έχει όνειρο να κατακτήσει Ευρωλίγκα με 3 διαφορετικές ομάδες (μόνο ο Γιασικεβίτσιους το έχει καταφέρει):  «Είναι μεγάλο το κίνητρο. Ο Σάρας ήταν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη και είμαι περήφανος που υπήρξα συμπαίκτης του. Είμαστε μια νέα ομάδα και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Σχετικά άρθρα