Γιαννιώτας: «Να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται»

Πρότυπο για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες αποτελεί ο Αστέρας Τρίπολης, όπως τόνισε ο Γιάννης Γιαννιώτας σε συνέντευξη που έδωσε σε γνωστό αθλητικό ραδιόφωνο, ενώ πρόσθεσε πώς αν είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε αντίπαλο.

Ο Έλληνας επιθετικός του Αστέρα αναφέρθηκε στην πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, ενώ δήλωσε πώς στόχος όλων είναι «να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται». Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γιαννιώτα έχουν ως εξής:

Για την πορεία του Αστέρα από τα προκριματικά μέχρι τους ομίλους του Europa League: «Είχαμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να χαρούμε τις νίκες μας. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι πανηγυρισμοί, αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Όποιος παίκτης βγει και εκείνος που μπαίνει προσφέρει το ίδιο. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν 25 παίκτες που είναι όλοι το ίδιο και όποιος παίζει, δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να κερδίσει η ομάδα»

Για το ρόστερ του Αστέρα: «Τα παιδιά είναι όλοι πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές με ποιότητα και αυτό οφείλεται και στο σκάουτινγκ του συλλόγου, αφού βγαίνουν οι επιλογές. Τα αποτελέσματα μόνο τυχαία δεν έρχονται»

Για το κλίμα στην ομάδα: «Ο σύλλογος μας παρέχει τα πάντα και δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα. Όλοι οι υπάλληλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό»

Για τον προπονητή του Αστέρα Στάικο Βεργέτη: «Ο προπονητής έχει δείξει τη δουλειά του και το έχει δει όλος ο κόσμος. Όταν έλειψε, είχε εξίσου καλούς συνεργάτες και ακολουθήσαμε όλοι μαζί τις εντολές του και έτσι βγήκε το πολύ καλό αποτέλεσμα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα γίνουμε πρότυπο για πολλές ελληνικές ομάδες που θα μπορέσουν να κάνουν ανάλογη πορεία και θα μπορέσουν να διαφημίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής μιλάει με τον κάθε ποδοσφαιριστή και τον «φτιάχνει» για να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτά που λέγονται στα αποδυτήρια δεν μπορούμε να τα πούμε προς τα έξω. Αυτό είναι που με κάνει εμένα και έτσι όλοι μαζί δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Για τους στόχους που έχουν θέσει στον Αστέρα: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο είναι νωρίς να συζητάμε και στην Ευρώπη θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θέλουμε να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με την πεντάδα και να συνεχίσουμε την καλή δουλειά»

Για το παιχνίδι με την Τότεναμ στην Αγγλία: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση, αλλά όταν έρχονται τέτοιου είδους αποτελέσματα κάνεις όνειρα. Δεν συμφωνώ ότι είναι δύσκολο παιχνίδι με την Τότεναμ. Όλα είναι για εμάς δύσκολα παιχνίδια και δίνουμε σε όλα την ίδια βαρύτητα. Και με την Μπεσίκτας εκτός ήταν δύσκολο και με την Παρτιζάν ήταν δύσκολο, παρότι παίζαμε στη έδρα μας. Θα πάμε στην Αγγλία για να παλέψουμε, και το μυαλό μας είναι να κερδίσουμε. Μπορούμε να κερδίσουμε την οποιαδήποτε ομάδα, αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι»

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα: «Ήξερα που έρχομαι. Ήξερα ότι ο σύλλογος είναι υγιέστατος από όλες τις απόψεις. Είχα ανάγκη να παίξω ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μου έδωσαν τη δυνατότητα να μπω ξανά σε αγωνιστικό ρυθμό. Μακάρι να ανεβάσω κι άλλο την απόδοσή μου και να βοηθήσω την ομάδα. Από εκεί και πέρα, στη Γερμανία έμαθα ότι πρέπει να δουλέψω και το σώμα μου. Δεν με πίστεψε ο προπονητής, επειδή είχα και κάποιους τραυματισμούς. Θέλω να αποδείξω σε όλους τι αξίζω, αφού είμαι αρκετά μικρός και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Το να παίζεις στο εξωτερικό είναι μεγάλη υπόθεση και μακάρι κάποια στιγμή να παίξω ξανά στο εξωτερικό»

Για το ενδιαφέρον που υπήρξε το καλοκαίρι για τον ίδιο: «Δεν θέλω να μου λέει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό και τελικά να μην γίνει τίποτα. Όταν μου είπε για τον Αστέρα δεν στο σκέφτηκα ιδιαίτερα και δέχθηκα κατευθείαν την πρόταση που έγινε»

Για το αν σκέφτεται την ενδεχόμενη κλήση του στην Εθνική Ανδρών: «Φυσικά είναι στο μυαλό μου η Εθνική. Δεν βιάζομαι. Η Εθνική μας είναι μεγάλη ευρωπαϊκή και παγκόσμια δύναμη. Η Εθνική είναι υπολογισμοί από όλους και πλέον τη φοβούνται»

Σχετικά άρθρα