Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας και τυρί κρέμα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 4-6 άτομα<br /><br />6 χοιρινές μπριζόλες<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη μαρινάδα</span><br />1 λίτρο κόκκινο κρασί<br />4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση<br />1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα<br />4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα<br />1 καρότο κομμένο σε ροδέλες<br />1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού<br />1 κλαράκι κανέλα<br />αλάτι, πιπέρι<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το άλειμμα της μπριζόλας</span><br />4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα<br />120 γραμμάρια τυρί κρέμα<br />3 κουταλιές της σούπας γάλα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Για τη μαρινάδα<br />Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.<br />Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.<br /><br />Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το τυρί κρέμα και το γάλα.<br />Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε , αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.<br />Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας με τη βοήθεια ενός πινέλου.<br />Τις βάζετε στο ταψί και γύρω- γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζετε 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το άλειμμα της μπριζόλας</span><br />Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.<br />Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το με το μείγμα μουστάρδας κάθε 1 ώρα περίπου.<br />Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα.</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα