«Πρωτάθλημα με προβλήματα αλλά ανταγωνιστικό»

Ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, δήλωσε πως τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων είναι τεράστια, ωστόσο πιστεύει ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. 

Ο Σπύρος Καλογιάννης, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis:   

Για τα προβλήματα αρκετών ομάδων:

«Αυτό δεν είναι θέμα διοργανώτριας, το πόσες ομάδες έχουν πρόβλημα. Εμείς από την πλευρά μας ως διοργανώτρια έχουμε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που προσφέρει θέαμα. Δεν είναι θέμα Καλογιάννη πως ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εμείς θέλουμε να πάνε όλα καλά και να μπορέσει το πρωτάθλημα να τερματίσει αισίως και όλα να πάνε καλά. Η πραγματικότητα είναι πως για να μείνεις στην κατηγορία, πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Και ο βόρειος, αλλά και ο νότιος όμιλος έχει πολύ μεγάλες ομάδες και θα έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα».

Για τις υποσχέσεις επίλυσης των προβλημάτων:

«Έχουμε πάρει κάποιες υποσχέσεις, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί βρισκόμαστε ακόμα στις υποσχέσεις και δεν έχουν υλοποιηθεί. Θέλω να πιστεύω πως κάποιοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα βάλουν πλάτη για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

Για τα προβλεπόμενα έσοδα:

«Έχουμε 200.000 από το συνδρομητικό κανάλι, αλλά μην ξεχνάμε πως έχουμε και 20 ομάδες, ο ΟΤΕ θα έχει πέντε παιχνίδια να δείχνει μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι μια οικονομική βοήθεια για τις ομάδες. Θέλω να πιστεύω πως η Σούπερ Λίγκα θα κοιτάξει το θέμα μας, γιατί με τον νόμο Ορφανού προβλεπόταν και η μέριμνα των μικρότερων κατηγοριών, εμείς όμως περιμένουμε και από αλλού χρήματα. Κάνουμε τα πάντα για να πάρουν από εμάς χρήματα οι ομάδες για να φέρουν εις πέραν το πρωτάθλημα».

Για το πλάνο του Κυπέλλου και τις χιλιομετρικές αποστάσεις:

«Το πλάνο που έχει φτιάξει η ΕΠΟ για το Κύπελλο δεν νομίζω πως εξυπηρετεί τις ομάδες της Φούτμπολ Λίγκ οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά, καθώς λίγες είναι αυτές που θα καταφέρουν να περάσουν. Πιστεύω πως θα πρέπει να κοιτάξει κάποια στιγμή η ομοσπονδία το θέμα των χιλιομετρικών αποστάσεων. Όλα μπορούν να λυθούν αν υπάρξει καλή θέληση και συνεργασία. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, που πλέον κοιτούν οι ομάδες να μην μπουν «μέσα», δεν μιλάμε πλέον καν για έσοδα».

Τέλος, επισήμανε:

«Υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία με μεγάλη ιστορία, αλλά και μεγάλα προβλήματα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να λύσουμε προβλήματα, αλλά το ξαναλέω πως δεν είναι πρόβλημα που δημιούργησε ο Καλογιάννης. Κάποιες ομάδες θα πρέπει να καταλάβουν πως βρίσκονται σε ένα χώρο ιδιαίτερα ακριβό».

Σχετικά άρθρα