Ρόι Κιν: «Όταν με πήραν από τη Ρεάλ, ήμουν στην τουαλέτα»

Το βιβλίο με την αυτοβιογραφία του Ρόι Κιν τίθεται σε κυκλοφορία και ορισμένα αποσπάσματα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας.

Ο Ιρλανδός αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι το 2005 δέχτηκε πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα και παραδέχεται ότι την απέρριψε από φόβο.

Για την πρόταση που δέχτηκε από τη Ρεάλ, γράφει: «Ο Μάικλ (ο μάνατζερ του) μου είχε πει ότι ο Εμίλιο Μπουντραγκένιο (αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ τότε) θα μου τηλεφωνούσε, οπότε έπαιρνα παντού το κινητό μου. Και κοίτα τύχη, μου τηλεφώνησε όταν ήμουν στην τουαλέτα. Μου είπε “Κοίτα Ρόι, θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι. αν σε είχαμε”.

Ήταν πιο ελκυστική πρόκληση μπροστά μου, αλλά δεν την δέχτηκα. Έπρεπε να είχα πει στον εαυτό μου “Πήγαινε στην Ισπανία, ζήσε εκεί 1,5 χρόνο, μάθε την γλώσσα, την κουλτούρα”. Είδα την αρνητική πλευρά. Ο φόβος αποφάσισε για εμένα, ο φόβος για το άγνωστο».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε ένα ακόμη άγνωστο γεγονός που έχει να κάνει με το Νο 7 που κατέληξε στον Μπέκαμ και όχι στον ίδιο, μετά την αποχώρηση του Ερίκ Καντονά: «Ο Σερ Άλεξ με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε ότι ήθελε εγώ να φορέσω το “7 “. Του είπα “όχι δεν με πειράζει” και μου απάντησε “ξέρω ότι ο Μπεκς θα το θέλει γ@@@, αλλά δεν θέλω να το πάρει”. Εγώ του είπα “δώσ’ το στον Μπεκς”».

Για την «τάξη του ’92» και τον Πολ Σκόουλς: «Ο Σκόουλς ήταν κορυφαίος παίκτης, αλλά ακόμα δεν με πείθει η εικόνα του παιδιού της “διπλανής πόρτας” ή ότι είναι ταπεινός. Η “τάξη του 1992” ήταν όλοι καλοί παίκτες, αλλά ο ρόλος τους στον σύλλογο μεγαλοποιήθηκε. Η “τάξη του 1992” μεγάλωσε μόνη της και έχει γίνει εμπορικό όνομα. Είναι σαν να ήταν μια ομάδα μακριά από την ομάδα».

Σχετικά άρθρα