Η λυσίνη θεραπεύει τον Έρπη

<p><span style="font-size: small;">Η λυσίνη(L-lysine), είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ (δηλαδή δεν μπορεί να παραχθεί από το σώμα μας) και εχει την ικανότητα  να θεραπεύει τα συμπτώματα  του έρπη. Πόσο απαραίτητη είναι για τον οργανισμό μας και τη σωστή υγεια μας και πόσο βοηθάει ως φυσικη θεραπεια για τον Ερπη ιδιαίτερα όταν τον προλάβετε στην αρχή του;</span></p>
<div>
<div><span style="font-size: small;">Είναι απαραίτητη για την υγεία μας ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία αζώτου στο σώμα. Αφού το σώμα δεν μπορεί να κατασκευάσει αμινοξέα από μόνο του, βρίσκει άλλες πηγές για αυτά για την καλή του υγεια. Τα αμινοξέα, όπως η λυσίνη, εισάγονται στον οργανισμό μέσω της διατροφής ή με συμπληρώματα διατροφής.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Μία βασική λειτουργία της L-Λυσίνης είναι η δράση της κατά του ιού του έρπητα, που προκαλεί πληγές. Αυτό οφείλεται στην ανταγωνιστική δράση που αναπτύσσει η L-Λυσίνη έναντι της L-Αργινίνης, μιας ουσίας απαραίτητης για την ανάπτυξη του ιού του έρπητα.<br />Τις τελευταίες δεκαετίες, έγινε εκτεταμένη έρευνα για τη λυσίνη και τις επιπτώσεις της στον ιό, αποκαλύπτοντας συναρπαστικά αποτελέσματα. <strong><br /></strong></span></div>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Ο ιός τρέφεται με την αργινίνη. </strong>Τροφές που περιέχουν L-Αργινίνη, όπως σοκολάτα, κρέας, τυρί, αρακάς, ποπ κορν και ξηροί καρποί, καλό είναι να αποφεύγονται, καθώς επιδεινώνουν το πρόβλημα.</span></div>
<div><span style="font-size: small;">Για να εισαχθεί στα κύτταρα, η αργινίνη ανταγωνίζεται τη λυσίνη. Αυτό οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι η παρουσία της λυσίνης στον οργανισμό, μειώνει τα επίπεδα αργινίνης, αναστέλλοντας έτσι την ανάπτυξη του ιού του έρπητα.</span></div>
<div><span style="font-size: small;">Σε συνδυασμό με βιταμίνη C (1000 μιλιγκράμ ημερησίως) και βιοφλαβονοειδή, μειώνει τη συχνότητα και την σοβαρότητα των κρίσεων, ενώ μειώνει στο μισό  και το χρόνο επούλωσης των πληγών που δημιουργεί ο έρπης.</span></div>
<div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div>
<p><span style="font-size: small;">Η λυσίνη (L-lysine), ενδέχεται επίσης να βοηθάει σε κάποιο βαθμό στην πρόληψη μόλυνσεως από των ιό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Η καλύτερη δοσολογία φαίνεται ότι είναι 1000 μιλιγκράμ (δύο των 500 μιλιγκράμ) τρεις φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων, μέχρι να επιτευχθεί η επούλωση. Ακολούθως δόση συντήρησης με 500 μιλιγκράμ λυσίνη (L-lysine), την ημέρα, για την αποφυγή υποτροπιασμών.</span></p>
</div>
</div>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Άλλα οφέλη για την υγεία </strong></span></div>
<div><span style="font-size: small;"><strong><br /></strong><strong>Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με την πρόσληψη της λυσίνης. Αυτή η ουσία φαίνεται ότι ενισχύει την απορρόφηση και διατήρηση του ασβεστίου στο σώμα.</strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">Εξαιτίας αυτού, τα συμπληρώματα λυσίνης παίζουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη της απώλειας της οστικής μάζας, γνωστή και ως οστεοπόρωση. </span><br /><br /><span style="font-size: small;">Επειδή ενσωματώνεται με τις πρωτεΐνες που χρησιμοποιεί το σώμα, η λυσίνη εκτελεί πλήθος επιπλέον λειτουργιών. <strong>Πάνω από όλα, η λυσίνη φαίνεται να έχει την ικανότητα να επιβραδύνει την ανάπτυξη του έρπητα. </strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">Παρεμβαίνοντας στον πολλαπλασιασμό του ιού του έρπητα, αυτό το αμινοξύ μπορεί να βοηθήσει μ’ αυτό τον τρόπο στον έλεγχο της ανάπτυξης της νόσου. </span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Αυτή η ιδιότητα της λυσίνης ενθαρρύνει πολλούς γιατρούς να συνιστούν τη χρήση του σε άτομα με έρπητα ή έρπη των γεννητικών οργάνων. </strong></span><br /><span style="font-size: small;"><strong><br /><br />Πού αλλού παίζει σημαντικό ρόλο η λυσίνη;<br /></strong></span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Όπως όλα τα αμινοξέα, η λυσίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή διαφόρων ενζύμων, ορμονών και αντισωμάτων για την καταπολέμηση των ασθενειών στο σώμα.</strong> Οι ερευνητές σήμερα διερευνούν τον ρόλο της λυσίνης στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και την ενίσχυση της ανάνηψης μετά από εγχείρηση. </span><br /><br /><span style="font-size: small;">Επιπλέον, αυτό το αμινοξύ λέγεται ότι έχει διάφορα φυσιολογικά οφέλη για το σώμα, όπως η βελτίωση της συνολικής επίδοσης των αθλητών.</span><br /><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Ορισμένοι ιατροί και οδοντίατροι πιστεύουν στην ικανότητα της λυσίνης να επιταχύνει το ρυθμό επούλωσης των καρκινωμάτων. <br /><br /></strong><strong>Η ασθένεια αυτή είναι ένα είδος στοματικού έλκους που είναι εξαιρετικά επώδυνη.</strong> Η καταγωγή της ασθένειας δεν είναι ακόμα αρκετά γνωστή, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι προκαλείται από κάποιον ιό. Η λυσίνη, πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας. Ωστόσο, υπάρχει μικρή κλινική έρευνα για την τεκμηρίωσή της. </span><br /><span style="font-size: small;"><strong><br /><br /></strong>Τα συμπληρώματα λυσίνης είναι διαθέσιμα σε δισκία ή σε σκόνη. Σε ορισμένα φαρμακεία πωλείται επίσης σε υγρό ή σε κάψουλες. Όταν χρησιμοποιείτε λυσίνη, να θυμάστε ότι αυτό το αμινοξύ είναι πολύ ευαίσθητο στις επιδράσεις της επεξεργασίας τροφίμων, όπως η ξηρά θερμότητα. </span><br /><br /><span style="font-size: small;">Το μεγάλο ποσοστό συγκέντρωσης λυσίνης σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως τα όσπρια, μπορεί να μειωθεί όταν τα τρόφιμα ψήνονται ή βράζονται. </span><br /><span style="font-size: small;"><strong><br /></strong></span></div>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται στον έρπη.</strong></span></div>
</div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><span><span style="font-size: small;">Ξηροί καρποί</span><br /><span style="font-size: small;">Δημητριακά</span><br /><span style="font-size: small;">Μπύρα</span><br /><span style="font-size: small;">Μπρόκολα</span><br /><span style="font-size: small;">Ρύζι</span><br /><span style="font-size: small;">Χαρούπια</span><br /><span style="font-size: small;">Καρότα</span><br /><span style="font-size: small;">Ρεβύθια</span><br /><span style="font-size: small;">Σοκολάτα (σε οποιαδήποτε μορφή)</span><br /><span style="font-size: small;">Καρύδα</span><br /><span style="font-size: small;">Ο καφές και το τσάι</span><br /><span style="font-size: small;">Κοκα κόλα</span><br /><span style="font-size: small;">Καλαμπόκι (σε οποιαδήποτε μορφή)</span><br /><span style="font-size: small;">Μελιτζάνες</span><br /><span style="font-size: small;">Ζελατίνη</span><br /><span style="font-size: small;">Μανιτάρια</span><br /><span style="font-size: small;">Πλιγούρι βρώμης</span><br /><span style="font-size: small;">Κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: small;">Κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: small;">Οστρακοειδή</span><br /><span style="font-size: small;">Σπόροι σόγιας</span><br /><span style="font-size: small;">Ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">Ντομάτες.</span><br /><br /></span></div>

Σχετικά άρθρα