Ντέρμπι με φόντο το κύπελλο

Ντέρμπι «αιωνίων» απόψε (21:30, ΑΝΤ1) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα κονταροχτυπηθούν στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο, για τη νίκη που θα τους χρίζει μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Τελευταία φορά που είχαν αναμετρηθεί οι δύο γίγαντες του ελληνικού μπάσκετ στα προημιτελικά ήταν την περίοδο 2005-06 με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής από το ΣΕΦ με σκορ 81-51.

Τη σεζόν 2002-03 οι “αιώνιοι” είχαν συναντηθεί ξανά με το τριφύλλι να παίρνει το ροζ φύλλο με 73-62.

Ο νεανικός Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα με τραυματίες, έχοντας μια αρκετά προβληματική προετοιμασία. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα θυμάται για χρόνια το ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο καθώς θα είναι απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο της ομάδας του. Η εικόνα του τριφυλλιού δεν είναι η καλύτερη δυνατή, που εκτός όλων των άλλων δε θα έχει τους Νέλσον, Μαυροκεφαλίδη και Χαραλαμπόπουλο, Φώτση και Μποχωρίδη ενώ η συμμετοχή του Γκιστ θα καθοριστεί την τελευταία στιγμή.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Ολυμπιακός φαντάζει ως το φαβορί της αναμέτρησης, αν μπορεί κανείς να το πει σε ένα ντέρμπι, κυρίως λόγω των εμφανίσεών του από τα φιλικά. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν προβεί σε πολλές αλλαγές του ρόστερ τους, πέραν τις απόκτησης των τριών Αμερικανών. Απουσίες θα έχει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έστω και λιγότερες, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ντάρντεν και Παπαπέτρου.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Κορομηλάς και Αναστόπουλος .

Σχετικά άρθρα