Ο τρόμος του Έμπολα και ο «έλληνας»

Οι Ισπανοί ζητούν από παίκτες τους να εγκαταλείψουν τις Εθνικές ομάδες, ο αγώνας Καμερούν – Σιέρα Λεόνε με τη συμμετοχή ενός «έλληνα» τρομάζει και οι αμερικανοί κάνουν κακόγουστη πλάκα.
Ουσιαστικά ο αγώνας ανάμεσα στο Καμερούν και τη Σιέρα Λεόνε είναι αυτό που χτύπησε το καμπανάκι του συναγερμού. Η Σιέρα Λεόνε είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον ιό του Έμπολα. Οι Ισπανοί δείχνουν πλέον ιδιαίτερη ευαισθησία σε σημείο ψύχωσης μετά την νοσοκόμα που μολύνθηκε από τον ιό.
Ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Ισπανία αγωνίζονται στο Καμερούν. Πρόκειται για τον Στεφάν Εμπία της Σεβίλλης,  τον Ραούλ Λοέ της Οσασούνα και τους Φαμπρίς Οντόα και Ραούλ Λοέ της Μπαρτσελόνα Β’. Οι γιατροί της Σεββίλης εξέφρασαν ήδη τις ανησυχίες τους για τον Εμπία.
Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Στη Σιέρα Λεόνε θα αγωνιστεί και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης και νυν της Λαμίας, Τζον Καμαρά .
Φόβος υπάρχει και για τον Λας Μπανγκουρά της Ράγιο Βαγεκάνο, ο οποίος αγωνίζεται στη Γουινέα και βρίσκεται στο Μαρόκο για την αναμέτρηση με τη Γκάνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ισπανία, η Βαγεκάνο ζήτησε ήδη από τον ποδοσφαιριστή να εγκαταλείψει την Εθνική ομάδα και να επιστρέψει στην Ισπανία.
Την ίδια ώρα κάποιοι Αμερικανοί θεώρησαν ότι μπορούν να κάνουν πλάκα με τον φονικό ιό. Ετσι, η μαρκός των Jacksonville Jaguars στον αγώνα για το NFL με τους Pittsburgh Steelers με το παρατσούκλι «πετσέτες», την περασμένη Κυριακή, κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «Οι … πετσέτες έχουν Έμπολα». Μια κίνηση που προκάλεσε ανρητικά σχόλια παρά τη συγγνώμη από τη διοίκηση του συλλόγου.

Σχετικά άρθρα