Περνάμε Ιαπωνία και φτιάχνουμε sushi!

<h3>Περιγραφή</h3>
<p><span>Το Maki sushi περιέχει φέτες από ψάρι και ζαρζαβατικά τυλιγμένα με ρύζι και περιτυλιγμένα με τραγανά, λεπτά φύλλα από φύκη. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που και ο πιο άτολμος μπορεί να απολαύσει – καπνιστός σολομός, φρέσκο καβούρι ή γαρίδα. Οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να τα γευτούν με ορεκτικά όπως χταπόδι, ωμά μαλάκια, αχινούς ή αλμυρισμένο αυγοτάραχο.</span><span><br /><br /></span></p>
<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul>
<li>4 Φύλλα Φύκι Nori</li>
<li>Καπνιστός Σολωμός ή Τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή Καβουρόψιχα</li>
<li>Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο</li>
<li><a href="http://www.sintagespareas.gr/sintages/rizi-gia-sushi.html">ρύζι για σούσι</a> (μαγειρεμένο)</li>
<li>Wasabi</li>
<li>Σάλτσα σόγιας</li>
<li>Πίκλες πιπερόριζας (gari)</li>
</ul>
</div>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol>
<li>Βάζουμε σ’ενα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα) ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε επάνω στο nori.</li>
<li>Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες.</li>
<li>Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχειά. Βάζουμε το ρύζι στην σκληρή πλευρά, διαφορετικά δε θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4 – 6 χιλιοστών. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.</li>
<li>Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό. Εάν δεν το βρέξουμε το φύκι θα είναι πολύ σκληρό για να το μασήσουμε.</li>
<li>Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ όπως θα έχετε παρατηρήσει βρέχουμε το μαχαίρι μας συνέχεια καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.</li>
<li>Σερβίρισμα: Βάζουμε τα σούσι μας σε μία πιατέλα. Μαζί με τα σούσι βάζουμε μια μικρή ποσότητα wasabi στην άκρη του πιάτου καθώς επίσης και λίγα φύλλα gari (πίκλες πιπερόριζας). Το gari χρησιμεύει για να καθαρίζει τη γεύση από τον ουρανίσκο μεταξύ των διαφορετικών ειδών Sushi. Σε ξεχωριστό μπολάκι βάζουμε λίγη soy sauce όπου προαιρετικά προσθέτουμε λίγο από το wasabi και ανακατεύουμε. Εκεί βουτάμε το sushi μας λίγο πριν το φάμε.</li>
</ol>
<p><span><span><br /><br /></span></span></p>
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p>Θα χρειαστείτε ένα bamboo mat για το τύλιγμα των maki sushi. Απαραίτητο είναι ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι (ιαπωνικό). Αναζητήστε τα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με είδη ασιατικής κουζίνας. Εκεί θα βρείτε και φύκια nori, wasabi, σάλτσα σόγιας και gari. Σ'αυτό το link θα βρείτε ένα βίντεο με το πώς τυλίγουμε τα sushi. Βοηθάει πολύ!!!<br />Η περιγραφή του maki sushi είναι από το www.japonica.gr</p>
<p><span><span><br /><br /></span><br /><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα