Αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ από την UEFA…

Αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ! Σύμφωνα με απόφαση που πήρε η UEFA ο «χάρτης» των γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ από τη νέα περίοδο (2015-16) θα διαμορφωθεί με διαφορετικά… κριτήρια!

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε ότι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης θα συμμετέχουν, ο πρωταθλητής Ευρώπης της προηγούμενης χρονιάς και οι πρωταθλήτριες ομάδες των πρώτων επτά χωρών στη σχετική βαθμολογία της UEFA.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, αυτό δεν επηρεάζει προς το παρόν την χώρα μας, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση της σχετικής κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετέχει στο γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με τους βαθμούς που ο ίδιος θα έχει συγκεντρώσει στην βαθμολογία των συλλόγων την τελευταία πενταετία… Να αναφέρουμε πως αυτό ήταν αίτημα πολλών ομάδων και έτσι η UEFA τις εισάκουσε…

Η «L’Equipe» παρουσίασε και σχετικό παράδειγμα για να γίνουν πιο κατανοητές οι αλλαγές και το νέο σύστημα, με τις ομάδες που μπήκαν στα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας φέτος:
-στο πρώτο γκρουπ υπήρχαν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ και Πόρτο.
-Με το νέο σύστημα τότε οι επτά ομάδες που θα πλαισίωναν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ θα ήταν οι: Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ζενίτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι.

Σχετικά άρθρα