Σημασία να βρίσκεται στα γκρουπ…

Πράγματι η αλλαγή στον καταρτισμό των γκρουπ δυναμικότητας για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ευνοεί τον πρωταθλητή Ελλάδας που εδώ και πολλά χρόνια είναι ο Ολυμπιακός.
 
Στην ανάλυση που θεωρητικά και με μια πρώτη ματιά μπορεί να κάνει κανείς, το εύκολο είναι να καταλήξει ότι με το να μπαίνουν στο πρώτο γκρουπ οι πρωταθλήτριες των υψηλότερων βαθμολογικά χωρών στην UEFA φέρνει ακόμη πιο δυνατούς αντίπαλους στο δεύτερο γκρουπ. Επίσης μειώνει τις πιθανότητες να είναι ο ίδιος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που δεν ήταν και τόσο απίθανο να συμβεί στη φετινή κλήρωση εφόσον έμεναν δύο ομάδες εκτός ομίλων από τα πλέι οφ. 
 
Το βασικό θέμα, όμως, για τον Ολυμπιακό είναι κάθε χρόνο να μπαίνει στα γκρουπ δυναμικότητας και μετά να βλέπει την κλήρωση και τους αντίπαλους. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει πρωτίστως να συνεχίσει να παίρνει ο ίδιος τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, όπως επίσης και να διατηρήσει ο πρωταθλητής της χώρας το δικαίωμα να μετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Αυτό είναι το κύριο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ή τον όποιο διεκδικητή του εγχώριου τίτλου, κάτι που σημαίνει ότι εβδομάδες σαν την προηγούμενη – με νίκη μόνο του Αστέρα και ήττες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ – είναι απαγορευτικές για τη συνέχεια της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν των ελληνικών ομάδων. 
 
Και κάτι τελευταίο σχετικά με τα γκρουπ. Ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στους 16 με αντίπαλους της Μπενφίκα και την Άντερλεχτ ή παλιότερα την Πόρτο και τον Άγιαξ . Κι έχει μείνει τελευταίος στον όμιλο όταν είχε Χέρενφεν ή Μακάμπι Χάιφα. Κι έχει νικήσει ουκ ολίγα μεγαθήρια, όπως η Ρεάλ, η Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και φέτος η Ατλέτικο…

Σχετικά άρθρα