Θέλουν… «instant replay» οι Ιταλοί

Πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί για την είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, αλλά πλέον οι Ιταλοί θέλουν να φέρουν τα… πάνω κάτω, ζητώντας την χρησιμοποίηση του «instant replay»!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, έστειλε επιστολή στον Σεπ Μπλάτερ και ζητεί άδεια από τη FIFA προκειμένου να εισάγει –έστω και πειραματικά- τη χρήση του «instant replay» στο ποδόσφαιρο.

Ο Κάρλο Ταβέκιο ανέφερε πως θα μπορούσε στα ιταλικά γήπεδα να διεξαχθεί ένα πείραμα στο οποίο η κάθε ομάδα θα μπορεί το πολύ τρεις φορές σε κάθε ματς, δηλαδή συνολικά έξι, να ζητεί την επανεξέταση μιας φάσης που θα αφορά μόνο αν κάποια παράβαση έγινε εντός ή εκτός περιοχής σε περιπτώσεις πέναλτι ή αν η μπάλα σε σουτ έχει περάσει ή όχι τη γραμμή.
Στη συνέχεια το βίντεο θα το εξετάζουν οι ρέφερι (διαιτητής, βοηθοί, βοηθοί περιοχής, τέταρτος) και στη συνέχεια θα ανακοινώνουν την απόφασή τους.

Να θυμίσουμε πως κάποτε φάνταζε πολύ μακρινό το σενάριο να μπει η «τεχνολογία γραμμής» και τελικά έγινε… Τώρα, οι Ιταλοί ζήτησαν άδεια για να χρησιμοποιούν «instant replay» στους αγώνες του καμπιονάτο … Σενάριο που έχει συζητηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και τώρα η ιταλική Ομοσπονδία το ζήτησε επίσημα από την FIFA…

Σχετικά άρθρα