Ρεβάνς από Γιούβε για Μίτσελ-Αλκόρτα!

Στην ιστοσελίδα της UEFA υπάρχει ήδη το αφιέρωμα και οι αναφορές για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους, στις 22 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Στο pre-match για το συγκεκριμένο παιχνίδι βρίσκει κανείς πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία ενόψει της κόντρας που θα είναι καθοριστική για την φετινή πορεία των δύο ομάδων στη διοργάνωση. 
 
Η καλύτερη ιστορία έχει πρωταγωνιστές τον Μίτσελ και τον βοηθό του στον Ολυμπιακό, τον Ράφα Αλκόρτα.
 
Στις 20 Μαρτίου του 1996 η Γιουβέντους είχε αποκλείσει στα προημιτελικά την Ρεάλ, νικώντας την με 2-0 στο Ντελε Άλπι κι ενώ είχε ηττηθεί με 1-0 στο Μπερναμπέου. Το ματς στο Τορίνο ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον Μίτσελ στην πολυετή καριέρα του στη Ρεάλ! Ενώ σε εκείνο το παιχνίδι είχε αποβληθεί ο Αλκόρτα!
 
Ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει ποτέ ως γηπεδούχος την Γιούβε στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις τους για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Με δύο ισοπαλίες (0-0 το 1967 και 1-1 με τα γκολ των Γκόγκιτς, Κόντε το 1999) και δύο ήττες (1-3 στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο UEFA  επίσης το 1999 και 1-2 στη Ριζούπολη το 2003). 
 
Η μοναδική νίκη του σε οκτώ αγώνες με την «Κυρία» είναι αυτή στο Παλέρμο, στις 7 Δεκέμβρη του 1999, με 2-1 με τα γκολ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς για την Γιούβε και τα δύο του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς για τον Ολυμπιακό. Με τον Μπιγκόν στον πάγκο, αλλά δίχως πρόκριση λόγω του 1-3 στο πρώτο ματς. Στην Ιταλία ο Ολυ[πιακός έχει άλλες τρεις ήττες, το 2-0 του 1967, το 2-1 του 1999 με το πέναλτι του Νινιάδη στο τέλος και το 7-0 του 2003 που είναι η πιο βαριά ευρωπαίκή ήττα του. 
 
Στο αφιέρωμα διαβάζει κανείς:
 
Ότι ο Τζίτζι Μπουφόν είχε παίξει πριν από 11 χρόνια στη Ριζούπολη, στο Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-2, κι είναι ακόμα παίκτης της ιταλικής ομάδας. 
 
Ότι ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις νίκες στα ισάριθμα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση, απέναντι σε Μπενφίκα, Άντερλεχτ, Μάντσεστερ Γ. και Ατλέτικο. 
 
Αντιθέτως ότι η Γιουβέντους έχει στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς της στο Τσάμπιονς Λιγκ τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία!
 
Ότι η τελευταία εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί ιταλικής ομάδας ήταν αυτή με τη Νάπολι (1-0) πριν από 35 χρόνια. Συνολικά απέναντι σε Ιταλούς στην έδρα του ο Ολυμπιακός έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. 
 
Ότι η Γιουβέντους στην Ελλάδα έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. 
 
Ότι στο ΟΑΚΑ είχε χάσει ευρωπαϊκό τελικό, το 1983 από το Αμβούργο. 
 
Ότι ο Εβρά είχε παίξει με την Μάντσεστερ πέρσι εναντίον του Ολυμπιακού. Αλλά κι είχε χάσει από την Μπαρτσελόνα των Αμπιντάλ, Αφελάι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011. 
 
Ότι ο Κασάμι έχει νικήσει την Γιουβέντους με τη φανέλα της Παλέρμο με 2-1 και είχε παίξει αλλαγή σε εκείνο το παιχνίδι, στη σεζόν 2010-11.
 
Ότι ο Αμπιντάλ έχει βάλει πέναλτι στον Μπουφόν στον τελικό του Μουντιάλ του 2006, αλλά και έχει αποβληθεί σε ματς Γαλλίας-Ιταλίας στο Euro 2008. 
 
Ότι πριν από 12 χρόνια ο Εβρά είχε αντικαταστήσει τον Αμπιντάλ στο αριστερό άκρο της άμυνας της Μονακό. 
 
Ότι ο Λιχστάινερ και ο Κασάμι είναι συμπαίκτες στην Εθνική Ελβετίας, ενώ ο Αμπιντάλ ήταν μαζί με τον Κάσερες στην Μπαρτσελόνα το 2008-09. 
 
Δείτε το αφιέρωμα uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000548/match=2014340/prematch/background/index.html”>εδώ.

Σχετικά άρθρα