Παατελάινεν: «Απόλυτο φαβορί η Ελλάδα»

Την ανωτερότητα της Ελλάδας παραδέχτηκε με δηλώσεις του ο προπονητής Φινλανδίας Μίξου Παατελάινεν.

Για την επιθετική δυστοκία της ομάδας του: «Είναι δύσκολο να μην σκοράρουν οι επιθετικοί σου αλλά δεν σημαίνει ότι αύριο θα έχουν πρόβλημα. Οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Η προετοιμασία πάει πολύ καλά και ο κάθε παίκτης είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι πρόβλημα όταν οι επιθετικοί σου δεν σκοράρουν όμως ξέρω ότι είναι πολύ καλοί παίκτες Είναι ένα πρόβλημα για εμένα το γεγονός ότι δεν μπορώ να τους επιλέξω όλους τους επιθετικούς γιατί πρέπει να παίξουμε και άμυνα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα».

Για τις αλλαγές στην Ελλάδα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι συγκριτικά με το Μουντιάλ: «Το πρώτο ματς με τη Ρουμανία ήταν ένα διαφορετικό ματς. Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε στο Μουντιάλ αντιπάλους υψηλού επιπέδου. Και η Ρουμανία βέβαια είναι μια τέτοια ομάδα, η οποία όμως έπαιξε με περισσότερη τακτική και αμυντικό προσανατολισμό. Το γεγονός ότι οι Έλληνες έχασαν στο πρώτο ματς σημαίνει ότι ήρθαν εδώ για να μας πιέσουν και να πάρουν τη νίκη. Ο Ρανιέρι είναι ένας προπονητής με τεράστια εμπειρία. Δεν ξεκίνησε καλά αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει: «Το ματς εξαρτάται από το παιχνίδι του αντιπάλου. Μπορούν να κρατήσουν την μπάλα όποτε θέλουν. Η Ελλάδα έχει παίκτες παγκοσμίου επιπέδου. Είναι φανταστικοί».

Για το αν είναι η Ελλάδα φαβορί για τη νίκη: «Φυσικά και είναι το φαβορί η Ελλάδα. Είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο και το αποδεικνύουν τα. χαρτιά αλλά και η βαθμολογία της FIFA».

Σχετικά άρθρα