Μισούνοφ: «Μου την έστησαν Σκοπιανοί»

Υπό κράτηση και πάλι ο Μιχάλης Μισούνοφ. Από τις πλαστές κάρτες, τα ρουκετοβόλα, τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες και το «όχι» στον Ηρακλή Καβάλας στα βάζα με χασίς – σοκολάτα.
Μια ατελέιωτη περιπέτεια με το νόμο μοιάζει πλέον η ζωή του Μιχάλη Μισούνοφ. Ο 50χρονος Μίσα, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Άρη, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην Ε’ ειδική ανακρίτρια , για την κατοχή 1,6 κιλού χασίς -σοκολάτα.Ο Μισούνοφ μετήχθηκε χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι,  από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς. Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν για την προφυλάκιση του και βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο και το παρελθόν του καθώς είναι η Τρίτη φορά που συλλαμβάνεται και κατηγορείται για κακούργημα.
Ο Μισούνοφ συνελήφθη πρώτη φορά το 2004, μαζί με δύο Έλληνες και μία κοπέλα από τη Σερβία, με την κατηγορία της πλαστογραφίας. Κατηγορήθηκε ως μέλος σπείρας που κατάρτιζε πλαστές πιστωτικές κάρτες, αποσπώντας χρηματικά ποσά  από  καταστήματα και τράπεζες, στην Ελλάδα. Καταδικάστηκε με 8 χρόνια κάθειρξη ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.Το Νοέμβριο 2009, η Αστυνομία συνέλαβε  ξανά τον ομογενή πρώην καλαθοσφαιριστή του Αρη, με την κατηγορία ότι σκόπευε να πουλήσει δύο ρουκετοβόλα RPG και άλλα όπλα  σε ανθρώπους της νύχτας και του κοινού εγκλήματος.  Για αυτήν την υπόθεση καταδικάστηκε, το 2010, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με ποινή  κάθειρξης 10 ετών  και 9 μηνών.  Το 2011 ,αποφυλακίστηκε, με περιοριστικούς όρους,  με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Θεσσαλονίκης.
Ο Μισούνοφ συνελήφθη πρώτη φορά το 2004, μαζί με δύο Έλληνες και μία κοπέλα από τη Σερβία, με την κατηγορία της πλαστογραφίας. Κατηγορήθηκε ως μέλος σπείρας που κατάρτιζε πλαστές πιστωτικές κάρτες, αποσπώντας χρηματικά ποσά  από  καταστήματα και τράπεζες, στην Ελλάδα. Καταδικάστηκε με 8 χρόνια κάθειρξη ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.Και μέσα σε όλα πρόεκυψε το 2012 και μεγαλοφοειλέτης. Το όνομά του είναι ανάμεσα στους 4.152 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Χρωστά 305.011 ευρώ, αλλά με τις προσαυξήσεις, το ποσό έχει φτάσει τις σχεδόν 615.000 ευρώ.
Τον Οκτώβριο του 2012 έγινε γνωστό ότι επιστρέφει στο μπάσκετ για λογαριασμό του Ηρακλή Καβάλας. Μόνο που η τοπική Ένωση του είπε «όχι» καθώς δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο. Τότε φίλοι του είχαν πει ότι αυτό είναι μεγάλη ζημιά για τον Μισούνοφ. 
Οσον αφορά την τελευταία υπόθεση ο 50χρονος υποστήριξε ότι του την είχαν «στημένη δουλειά» Σκοπιανοί για δικούς του λόγους. Έωσε ονόματα και διευθύνσεις και είπε ότι έδωσε χρήματα σε κάποιους Σκοπιανούς για να του φέρουν μόνο αφορολόγητα τσιγάρα αλλά η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε. Αντί για τσιγάρα δέχτηκε  τα δύο βάζα με το χασίς , που του έδωσαν ως ενέχυρο , μέχρι να του επιστρέψουν τα χρήματα. Την Τετάρτη, του τηλεφώνησαν να πάει να πάρει τα χρήματα του και εκεί συνάντησε τους αστυνομικούς.

Σχετικά άρθρα