Η τετραπλή πρόκληση για τον ΠΑΟΚ

Μόνο Τούμπα θα παίξει ο ΠΑΟΚ όλο τον Οκτώβριο. Όταν με το καλό αρχίσουν και πάλι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μετά την διακοπή που είναι αλήθεια πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο. Και την Τούμπα, ως φυσική έδρα, θα κληθεί να αξιοποιήσει στο έπακρο ο ΠΑΟΚ σε τέσσερα παιχνίδια και για τους τρεις θεσμούς στους οποίους συμμετέχει.
 
Πως μπορεί να ανταποκριθεί αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ  λοιπόν ;
 
Θα απομονώσω μια τοποθέτηση παίκτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την σειρά των αγώνων που ακολουθούν και στις τρεις διοργανώσεις, τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να είναι απερίσπαστη στις υποχρεώσεις της και να προετοιμάζεται για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να μην μπει δηλαδή στην διαδικασία ο κάθε παίκτης του ΠΑΟΚ να αναλύσει γιατί δεν γίνεται πρώτα το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό (όπως θα έπρεπε να συμβεί κατά την προσωπική μου άποψη) και ύστερα να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.
 
Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, τον Αναστασιάδη, τους συνεργάτες του, προέχει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο που θα γίνει την μεθεπόμενη Κυριακή στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής. Αυτό προέχει. Θα ακολουθήσουν κατά σειρά και τα υπόλοιπα παιχνίδια βάσει προγράμματος. Και η διαπίστωση είναι, πως μέχρι το τέλος του μήνα, ο ΠΑΟΚ καλείται να αξιοποιήσει πλήρως την φυσική του έδρα. Καλείται να κερδίσει δηλαδή τόσο τους Ατρόμητο και Βέροια για το πρωτάθλημα, την Φιορεντίνα για το Γιουρόπα Λίγκ και τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 29 Οκτωβρίου. Αυτό το «τέσσερα στα τέσσερα» μπορεί να θεωρείται επιβεβλημένο από τους περισσότερους, ακόμη και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, δεν είναι όμως καθόλου εύκολο. Στα λόγια, στην θεωρία, όλα είναι απλά.
 
Στην πράξη είναι το δύσκολο. Είμαι βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ έχει τα εχέγγυα, την ικανότητα των παικτών του και το κοουτσάρισμα του προπονητή του, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και των τεσσάρων αγώνων έως το τέλος του μήνα. Με νίκες και στα τέσσερα ματς, θα διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, θα μπει εκ νέου στην διεκδίκηση για την πρόκριση στον θεσμό του κυπέλλου και θα επαναφέρει τις ελπίδες του σε σημαντικό βαθμό για την πορεία του στον όμιλο του Γιουρόπα Λίγκ. Στην Τούμπα λοιπόν ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη έχει μία τετραπλή πρόκληση να αντιμετωπίσει για να πετύχει το απόλυτο.

Σχετικά άρθρα