Άνετος Χάμιλτον, πρωταθλήτρια Μερσέντες (video)

Ο Λούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο Γκραν Πρι που έγινε στη Ρωσία. Και μάλιστα αυτό συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος κατασκευαστών από την Μερσέντες.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε από την πολ ποζίσιον και τερμάτισε στην πρώτη θέση. Από την άλλη μεριά ο Νίκο Ρόζμπεργκ έκανε τραγικό λάθος μόλις στην πρώτη στροφή του Γκαρν Πρι και αναγκάστηκε στον πρώτο κιόλας γύρο να μπει στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, αφού εκείνα αλλοιώθηκαν όταν μπλόκαραν οι τροχοί του.

Ο Λούις Χάμιλτον αύξησε την διαφορά του στον 17 βαθμούς από τον ομόσταυλο του, Νίκο Ρόζμπεργκ, ενώ εκείνος με εντυπωσιακή εμφάνιση μάζεψε όσο μπορούσε την… χασούρα του λάθους του.

Το Γκραν Πρι έγινε υπό το βλέμμα του Βλάντιμιρ Πούτιν. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Γούλιαμς. Μπάτον Και Μάγκνουσεν με ΜακΛάρεν συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ο Φέτελ τερμάτισε στην έκτη θέση, ο Ρικιάρντο στην 7ή ενώ Αλόνσο, Ραϊκόνεν και Πέρες βρέθηκα αντίστοιχα στις θέσεις 8 ως 10.

Το Γκραν Πρι στο Σότσι έγινε στη σκιά του ατυχήματος του Ζιλς Μπιανκί και όλες οι ομάδες εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον άτυχο Γάλλο. Όλοι οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 φορούσαν στα κράνη τους αυτοκόλλητο που έγραφε “Όλοι μαζί με τον Ζιλς”.

Σχετικά άρθρα