Μπέρτος: «Καλύτεροι στη συνέχεια»

Ο Μανώλης Μπέρτος μίλησε στο επίσημο site της Ξάνθης  για το πρωτάθλημα,τον νέο προπονητή, τη συνέχεια και τους στόχους του.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για τις εντυπώσεις του από το ξεκίνημα της SKODA Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα:

«Το ξεκίνημά μας δεν ήταν το ιδανικότερο. Σίγουρα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα και να συγκεντρώναμε περισσότερους βαθμούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντιστρέψουμε το παρελθόν όμως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς στη συνέχεια και να γίνουμε καλύτεροι».

Για την αλλαγή προπονητή και τι ζητάει από τους παίκτες σ’ αυτές τις πρώτες του προπονήσεις:

«Ζητάει να έχουμε πάθος στις προσπάθειές μας. Φαίνεται πως έχει διάθεση και όρεξη για δουλειά δίνοντας αρκετή έμφαση στο τακτικό κομμάτι».

Για την παύση στο πρωτάθλημα και πως θεωρεί πως η μεγάλη διακοπή θα επηρεάσει τη φόρμα των ομάδων και των ποδοσφαιριστών:

«Είναι λογικό να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό. Από την άλλη όμως είναι και μία ευκαιρία για τις ομάδες να βελτιώσουν τα λάθη τους και να παρουσιαστούν πιο έτοιμες στη συνέχεια».

Για τον αν θα επωφεληθεί η SKODA Ξάνθη:

«Νομίζω ότι είναι καλό και για μας και για τον καινούργιο προπονητή. Έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει μαζί μας και να γνωρίσει την φιλοσοφία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας για μία έχουμε μία καλύτερη συνέχεια».

Για το ποιες είναι οι σκέψεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα από το 2007 που αγωνίζεσαι σ’ αυτό:

«Έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα του πρωταθλήματος είναι χρόνο με το χρόνο πτωτική. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους. Νομίζω πως η έλλειψη ευχάριστων εκπλήξεων στο ελληνικό πρωτάθλημα ατονεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον τους».

Για το ότι θέλει άλλη μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα για να φτάσει τις 100 με τη Ξανθιώτικη φανέλα και ότι με αυτό θα γίνει ο 35ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της που το καταφέρνει αυτό σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας, είπε:

«Είμαι περήφανος που αγγίζω τον τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα με την ξανθιώτικη φανέλα. Νιώθω δικαιωμένος για την δουλειά που έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσω να ζητώ την βελτίωση. Οι αριθμοί είναι για την… στατιστική, όμως κι αυτό που μετράει είναι να πετυχαίνουμε τους στόχους μας σαν ομάδα».

Για τους προσωπικούς του στόχους, τόνισε:

«Έχω τους ίδιους στόχους με την ομάδα που αγωνίζομαι και θέλω τη διάκριση. Από εκεί και μετά ότι καλύτερο έρθει θα είναι καλοδεχούμενο».

Κλείνοντας έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους, λέγοντας:

«Να είναι κοντά στην ομάδα και στις χαρές και στις λύπες».

Σχετικά άρθρα