Κατά του ρατσισμού ο Απόλλωνας (pic)

Αντιπροσωπείες παικτών του Απόλλων Πάτρας επισκέφθηκαν δύο δημοτικά σχολεία της πόλης για να πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού.
Αντιπροσωπεία παικτών αποτελούμενη από τους Νίκο Αργυρόπουλο, Κέβιν Γκάλογουεϊ, Μπράντον Πεν, Γάιο Σκορδίλη και Τάσο Αντωνάκη επισκέφθηκε το 60ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με την ευκαιρία της 1ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που είχε ως κεντρικό θέμα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Τους αθλητές υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Αντωνίου. Οι παίκτες του Απόλλων Carna μίλησαν στα παιδιά για τις τις σχέσεις μεταξύ των αθλητών, τον ρατσισμό σε κάθε του μορφή και την διαφορετικότητα κ.ά. Οι Αμερικανοί αθλητές της ομάδας επικέντρωσαν τις αναφορές τους στο απαρτχάιντ, το Νέλσον Μαντέλα, τον Μπάρακ Ομπάμα κ.ά. θέματα.
Τόνισαν ότι στην Ελλάδα δεν έχουν αντιμετωπίσει ζητήματα ξενοφοβίας και αισθάνονται να τους έχει αγκαλιάσει όλος ο κόσμος. Οι παίκτες του Απόλλων Carna έδειξαν εντυπωσιασμένοι από την αγάπη των παιδιών προς τους ίδιους και την ομάδα. Σε ανταπόδοση της αγάπης τους πήραν την πορτοκαλί μπάλα και έπαιξαν μαζί τους, ενώ τους έκαναν και μια μικρή επίδειξη.
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν από κοινού με τον διευθυντή του σχολείου, η υποδιευθύντρια Δήμητρα Μυλωνάκη. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο σχολείο είναι ο Δημήτρης Κοτσίρης, γυμναστής του Απόλλωνα Πάτρας.

Άλλη αντιπροσωπεία αθλητών του Απόλλων Carna επισκέφθηκε το 33ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων που υλοποιεί ο σύλλογος. Τους αθλητές Ανδρέα Πελεκούδα, Τόαρλιν Φίτζπατρικ, Μουχαμάντ Ελ Αμίν και Βασίλη Νιφόρα υποδέχθηκε ο διευθυντής του 33ου Δημοτικού Σχολείου, Γιώργος Ζάγκος. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το σχολείο ήταν το κοινωνικό φαινόμενο του ρατσισμού και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.
Οι Τ. Φίτζπατρικ και Μ. Ε. Αμίν απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών για την καριέρα τους, τις εμπειρίες που έχουν βιώσει μέσα από τον επαγγελματικό αθλητισμό και τη ζωή στην Ελλάδα. Παίκτες και μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επαφή που είχαν. Οι αθλητές του Απόλλων Carna έπαιξαν με τα παιδιά και υπέγραψαν αυτόγραφα και μπάλες μπάσκετ του σχολείου.
Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε ο Απόλλων Πάτρας για άλλη μια φορά, λαμβάνοντας μέρος  στους αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «RUN GREECE Πάτρα» – ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Στους αγώνες συμμετείχαν οι Ακαδημίες του Απόλλωνα Πάτρας, ενώ από το διοικητικό συμβούλιο μετείχαν οι: Γιώργος Μιχαλοπουλος, Γιώργος Παπαφωτίου και Ανδρέας Κάπελας. Η Πάτρα απέδειξε ότι έχει την εμπειρία να διοργανώνει σημαντικά αθλητικά γεγονότα και οι πολίτες της έχουν την ευαισθησία να μετέχουν σε εκδηλώσεις οι οποίες στηρίζουν φορείς με αποδεδειγμένη κοινωνική δράση. Το αθλητικό μήνυμα που προκύπτει από το «RUN GREECE Πάτρα».

Σχετικά άρθρα