Έξαλλος ο Προστ με FIA

Ο Αλέν Προστ είναι έξαλλος με τη FIA η οποία αν και είναι πάρα πολύ έμπειρη σε θέματα ασφαλείας, επέτρεψε στη συνέχιση του αγώνα υπό τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ιαπωνία. Δε μπορεί να πιστέψει πως οι αγωνοδίκες επέτρεψαν στο γερανό να είναι στην πίστα ενώ τα μονοθέσια διατηρούσαν ακόμα την ταχύτητά τους. 

«Δεν θέλω να κάνω πόλεμο με τη FIA διότι σέβομαι όλα αυτά που έχει κάνει για την ασφάλεια τα τελευταία 20 χρόνια. Τα μονοθέσια και οι πίστες έχουν βελτιωθεί. Ένα πράγμα ήταν ακόμα, αυτός ο γα**μενος γερανός στην πίστα. Εκείνη την ημέρα ήμουν έξαλλος, είχα πάθε σοκ από το ατύχημα. Θα συμφωνήσω πως έχεις μια διαδικασία αλλά οι καιρικές συνθήκες χειροτέρευαν συνεχώς με περισσότερο νερό στην πίστα και πολύ κακή ορατότητα. Έτσι με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν μπορείς να διατηρήσεις την ίδια διαδικασία. Με αυτές τις συνθήκες, ειδικά με την εμπειρία που έχουν στο θέμα της ασφάλειας, δεν έπρεπε να ρισκάρουν απολύτως τίποτα. Στην αρχή ήταν σωστή απόφαση με το Αυτοκίνητο Ασφαλείς. Είχα σοκαριστεί διότι δεν μπορεί να παίρνεις σωστή απόφαση τη μια στιγμή και την άλλη όχι. Ο Bianchi ήταν πάρα πολύ άτυχος. Όμως δεν πρέπει να κρίνουμε την αιτία του ατυχήματος, αλλά τις συνθήκες γύρω από αυτό. Αν ήταν γιος μου δεν θα ήθελα ένα τέτοιο ατύχημα, με έναν γερανό μέσα στην πίστα. Αυτό είναι που δεν μπορώ να δεχτώ.»

Ο Μπιανκί παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Mie και διάφορα δημοσιεύματα, μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, αναφέρουν ότι η κατάσταση του άτυχου Γάλλου επιδεινώνεται. Η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης δεν είναι καλό σημάδι.

Σχετικά άρθρα