Συμφωνία Ευρωπαϊκής Επιτροπής και UEFA

Η αθλητική ακεραιότητα, ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, η εξάλειψη των διακρίσεων και η καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης είναι μεταξύ των θεμάτων που καλύπτει η συμφωνία συνεργασίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής-UEFA.
Η συμφωνία υπογράφηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από τους προέδρους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Μισέλ Πλατινί, καθώς και την Επίτροπο αρμόδια για τον αθλητισμό Ανδρούλλα Βασιλείου.
Σκοπός της είναι να ενισχύσει τη θετική εικόνα του αθλητισμού, ιδίως του ποδοσφαίρου, και να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό του σε όλους τους τομείς του οικονομικού και κοινωνικού βίου.
Τα πεδία συνεργασίας καλύπτουν επίσης τις περισσότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο αθλητισμός, δηλαδή τη διαφθορά, τους προσυνεννοημένους αγώνες, την οικονομική αστάθεια, τη χρήση αναβολικών (ντόπινγκ), τη βία και το ρατσισμό.Η συμφωνία επικεντρώνεται και σε άλλα θέματα τα οποία, παρά το γεγονός ότι είναι εξίσου σημαντικά, έχουν προβληθεί λιγότερο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η προώθηση της εκπαίδευσης και η κατάρτιση στο ποδόσφαιρο και μέσω του ποδοσφαίρου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα