Χάνει το Λονδίνο ο Ναδάλ

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία του Ραφαέλ Ναδάλ στους τελικούς της ATP, στο Λονδίνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Τύπο της πατρίδας του.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ναδάλ πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας πριν από το τέλος της περιόδου, με τον μάνατζέρ του να επιβεβαιώνει την είδηση. 

Όπως δήλωσε λοιπόν ο Μπενίτο Πέρεθ-Μπαρμπαντίγιο «ο Ράφα θα αγωνιστεί στη Βασιλεία και ανάλογα με το πως θα αισθάνεται και με το τι θα πουν οι γιατροί θα αποφασίσει μετά το τουρνουά τι είναι καλύτερο να κάνει».

Είναι μία ακόμα άσχημη στιγμή στην πολυτάραχη καριέρα του Ναδάλ, που έχει θέσει ως μεγάλο στόχο του το Australian Open. Ουσιαστικά, το μοναδικό δεδομένο έχει να κάνει με τη συμμετοχή του στο Basel Open της Ελβετίας, την ερχόμενη εβδομάδα και μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στη γενέτειρα του Ρότζερ Φέντερερ, θα αποφασίσει αν θα αγωνιστεί τελικά στο τελευταίο Masters της σεζόν, στο Παρίσι. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ράφα, προτεραιότητά του είναι να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και φυσικά στο πρώτο Major της χρονιάς στη Μελβούρνη, θυσιάζοντας ουσιαστικά το ATP World Tour Finals.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, ευνοεί τους τενίστες που διεκδικούν την πρόκρισή τους στο Final 8 του Λονδίνου, αφού αδειάζει μια θέση.

Έτσι, οι Νισικόρι, Τσίλιτς, Μπέρντιχ, Ράονιτς, Φερέρ, Μάρει και Ντιμιτρόφ, θα παλέψουν για τα πέντε εισιτήρια που απομένουν για το Λονδίνο, με τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Βαβρίνκα να είναι οι μοναδικοί που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο σπουδαίο ραντεβού.

Σχετικά άρθρα